Arcadi España convoca el Fòrum de la Mobilitat de la Comunitat per al mes de setembre

Reunirà administracions, operadors i agents socials per a analitzar l'estratègia per a construir la mobilitat del futur en la Comunitat

General 16 de julio de 2020 REDACCIÓ
FORUM

«»El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat per a setembre la celebració del Fòrum de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana, que reunirà «administracions, operadors i agents socials per a analitzar l'estratègia que permeta construir la mobilitat del futur en la Comunitat Valenciana».

Segons ha explicat el conseller: «aquesta reunió del Fòrum de Mobilitat té especial rellevància per a poder revisar models i consensuar mesures per a treballar cap a una planificació de la mobilitat amb perspectiva de gènere, sostenible i eficient, especialment ara, després de la pandèmia».

Així mateix, Arcadi España ha fet referència a la importància de la convocatòria del Fòrum al setembre ja que no s'ha pogut reunir abans degut, primer, a la cita electoral i la constitució del nou Consell i, després, a l'estat d'alarma derivat de la*COVID-19.

Així, entre els temes a tractar en aquesta IV reunió del Fòrum s'analitzaran les estratègies de mobilitat Post COVID-19 en la Comunitat Valenciana, així com l'Oficina Valenciana de la Bicicleta creada per la conselleria per a articular mesures i accions en diferents àmbits per a afermar la mobilitat sostenible quotidiana, especialment en les àrees de major concentració de població. També s'informarà sobre la situació dels plans de mobilitat supramunicipals i municipals que està elaborant la Conselleria, i del nou mapa concessional de transport regular de viatgers per carretera.

Per a Arcadi España, «és molt necessari replantejar-nos una nova mobilitat, amb un transport públic, eficient, segur i sostenible, ajudar el transport motoritzats a transitar cap a formes més sostenibles i potenciar altres mitjans alternatius que es puguen convertir en principals i quotidians, com la bicicleta o el patinet, fins i tot desplaçar-se a peu».

Està integrat per 42 membres que representen a administracions, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals, experts i expertes en la matèria i associacions de persones consumidores i usuària, així com altres actors socials i econòmics rellevants en relació amb la mobilitat, com a empreses operadores de serveis, associacions de comerciants, associacions de persones amb mobilitat reduïda, etc.

Te puede interesar
Lo más visto