El govern de Castelló dóna compte dels acords de la Junta de Govern Local

El portaveu, Rafael Simó, exposa les diverses mesures destinades, en gran part, a la millora de l'espai urbà

Política 16 de julio de 2020 Andreu Beltrán
Junta-govern-25191642-604x270

El portaveu de l'equip de govern, Rafael Simó ha exposat els acords pactats en la Junta de Govern Local en una roda de premsa telemàtica.

Pel que respecta a la Comissió d'Estudi de Govern Interior, s'han resolt els procediments de licitació de dues obres a la ciutat de Castelló. En primer lloc, la construcció d'una rotonda entre les avingudes Enrique Gimeno i l'avinguda Ribesalbes per a millorar la seguretat viària en una de les principals vies d'accés a la ciutat i una de les de més alta intensitat de trànsit, que ha sigut adjudicada a l'empresa BECSA. D'altra banda, l'empresa PAVASAL s'encarregarà de l'adequació de les parcel·les sobre les quals se situaran les aules provisionals del CEIP Herrero.

Simó també ha informat de l'aprovació d'una proposta de reducció d'un 0,9% de les taxes del cementeri municipal.

La Comissió d'Estudi de Sostenibilitat i Ordenació del Territori ha aprovat l'expropiació de 97 m² necessaris per a l'alineació d'un vial situat entre el carrer Cartagena i l'avinguda de Barcelona, al costat de la plaça Donoso Cortés.

Quant a mesures extraordinàries, l'Ajuntament ha iniciat una operació de préstec a retornar en 10 anys, que es destina al projecte de lluminària de la ciutat. A més, s'han llançat dos programes temporals de personal interí, un destinat a la neteja de solars privats i un altre adscrit a la mobilitat.

Altres assumptes

El portaveu ha respost a les preguntes dels mitjans sobre altres qüestions. En relació amb la reinstauració del servei d'AVE entre la ciutat de la Plana i Madrid, ja existeix una proposta per part de l'alcaldessa, Amparo Marco, als grups municipals per a reprendre la connexió al més prompte possible.

Simó ha mostrat la disposició de l'Ajuntament a col·laborar amb les autoritats portuàries referent al petrolier que està en quarantena des d'ahir en el port castellonenc. El vaixell procedia de Nigèria i huit dels seus tripulants van donar positiu en Covid-19.

Els rumors en xarxes socials sobre la preparació de reunions massives per a celebrar el partit per l'ascens a Segona Divisió que el CD. Castelló disputa aquest dissabte, han arribat a l'orella de l'administració, que ha preparat un dispositiu de seguretat als voltants de Castalia. Així mateix, Simó crida a la responsabilitat ciutadana i confia que es respecten totes les mesures de prevenció.

Te puede interesar
Lo más visto