Martínez Dalmau destaca l'impuls del Consell a l'habitatge públic en lloguer assequible en el centre històric de València

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica visita un edifici del barri de Velluters, les obres del qual de la EVha està finalitzant

General 16 de julio de 2020 Redacció
Velluters

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat «l'impuls que el Consell està donant a l'habitatge protegit en el centre històric de València per a destinar-la a lloguer assequible».

Així ho ha declarat durant la visita a un edifici situat en ple barri de Velluters en el qual la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), està finalitzant la seua reparació amb la finalitat d'oferir a la ciutadania habitatge protegit en arrendament assequible. Allí ha estat acompanyat pel director general de EVha, Alberto Aznar, i la subdirectora de Gestió de l'entitat, Pura Peris.

Es tracta d'un edifici de sis habitatges que, després de patir diversos actes vandàlics i ocupacions, l'any passat la Conselleria iniciava les obres per a la seua reparació integral, amb un cost de 150.000 euros. Els treballs han consistit principalment en la reparació d'escomeses de sanejament i electricitat, reposició d'extintors, reparació de vestíbuls, revestiment de sòls i serveis de serralleria.

El vicepresident segon ha recordat que es tracta d'un dels edificis inclosos pel Consell en el pla de reactivació de promocions d'edificació que van ser paralitzades per governs valencians anteriors.

Aquest pla suposa la represa de huit edificis en diversos municipis de la Comunitat, amb una inversió de 6,3 milions d'euros, per a ampliar el parc d'habitatge protegit de lloguer assequible en 111 habitatges.

Martínez Dalmau ha destacat la importància d'aquestes actuacions ja que «contribueixen a augmentar l'oferta d'habitatge en lloguer assequible en llocs amb gran demanda residencial i, en el cas de l'edifici que hui visitem, també dóna l'oportunitat a la gent a tornar a viure en els barris antics de les ciutats».

Així mateix, ha explicat que en l'assignació d'aquests habitatges es prioritzarà a aquells col·lectius amb majors dificultats víctimes de violència de gènere, afectats per un desnonament derivat d'una execució hipotecària, persones amb discapacitat, entre altres casos.

Te puede interesar
Lo más visto