Transició Ecològica i el Sindicat de Regs col·laboraran en tractaments biològics contra el cotonet

El Ministeri d'Agricultura autoritza la utilització d'un parasitoide descobert per la Generalitat i la UPV

General17 de julio de 2020 REDACCIÓ
Fernando Navarro amb Sindicat Regs

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló col·laborarà amb el Sindicat de Regs en la posada en marxa d'un tractament biològic per a evitar la plaga del «Cotonet de les Valls» en els cítrics de la Plana. Este tractament consistirà en l’alliberament d’un paràsit depredador de l’insecte (Anagyrus aberiae) descobert per l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat Politècnica de València, l’ús del qual acaba de ser autoritzat pel Ministeri d'Agricultura. Esta plaga no ha fet acte de presència en el terme municipal de Castelló però el Sindicat treballa com a mesura de prevenció per a promoure esta solució.

«La plaga del cotonet està fent molt de mal als nostres cítrics. El sector ens estava demanant a les institucions solucions i el permís del Ministeri per combatre la plaga amb respostes biològiques és una bona notícia. S’està demostrant que podem avançar cap a una agricultura sostenible i que poc a poc vaja reduïnt usos químics, més amable amb l’entorn natural i més saludable per a les persones. Però eixe esforç ha d’anar acompanyat i impulsat per les institucions», explica Navarro.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, va abordar esta política en una reunió en la Cambra Agrària amb el president del Sindicat de Regs, Pepe Pascual, el secretari tècnic de l'organització, César Roures, i el també membre de la Junta Directiva de la comunitat de reg, José Antonio Cueva. Navarro destaca que aquest dijous el Ministeri ha aprovat l'alliberament d'aquest paràsit per a lluitar contra la plaga del «Cotonet de les Valls».

El Sindicat de Regs ha traslladat a l’Ajuntament la intenció de construir un insectari a Castelló semblant a les instal·lacions de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries de Almassora per poder preparar respostes a esta i a futures plagues amb solucions biològiques. Aquesta gestió serà impulsada pel Sindicat de Regs amb el suport de la Regidoria de Transició Ecològica.

Te puede interesar
Lo más visto