La mascareta serà obligatòria en la Comunitat, excepte en platges, piscines i espais de la naturalesa

Barceló va explicar dissabte passat les noves mesures per a una major protecció davant els rebrots de coronavirus

Sanitat 20 de julio de 2020 REDACCIÓ
TUEADMU6TREV7BZ4KMP5KUBJLQ
El País

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dissabte en roda de premsa per a informar de les noves mesures de prevenció de la COVID-19 adoptades per la Generalitat Valenciana. Barceló explicava que es tracta de "unes mesures que vénen a completar altres mesures addicionals que oferisquen major protecció i seguretat per a tota la ciutadania".

"Com sempre hem dit, i no pot ser d'una altra manera, l'adopció de mesures compta en tot moment amb l'anàlisi de les diferents circumstàncies i les recomanacions que realitzen els tècnics i experts des de l'evidència científica per a anar oferint respostes que permeten protegir-nos de la malaltia", destacava Barceló.

Segons el nou acord l'ús de mascaretes per part de la població no serà obligatori en platges i piscines, així com en els espais de la naturalesa o a l'aire lliure fora de nuclis de població, sempre que l'afluència de les persones permeta mantenir la distància interpersonal de 1,5 metres. Tampoc serà obligatori durant la pràctica d'activitat física o qualsevol altra activitat amb la qual resulte incompatible el seu ús; i en les activitats infantils i juvenils d'oci mentre es romanga amb el grup de convivència estable.

Sí que serà obligatori l'ús de la mascareta en tot moment en la via pública, en espais a l'aire lliure i en espais tancats d'ús públic o oberts al públic. El seu ús es recomana també en espais privats oberts o tancats quan existisca confluència amb persones no convivents o no puga garantir-se la distància interpersonal de metre i mig.

Així mateix, la consellera ha recordat que les mascartes no s'exigeixen per a les persones que presenten malalties o dificultats respiratòries que puguen veure's agreujades pel seu ús i que "s'ha d'utilitzar sempre de forma adequada, és a dir, ha de cobrir des de la part de l'envà nasal fins a la barbeta inclosa".

Crida a la responsabilitat de la ciutadania

Barceló ha fet una crida a la corresponsabilitat de la ciutadania i, en concret, a la franja d'edat de 20 i 40 anys. Entre aquestes persones els casos s'han quadruplicat des de l'inici de la 'nova normalitat', així com al propi sector de l'hostaleria i oci nocturn.

Te puede interesar
Lo más visto
1000x667MUSEOS8

Castelló celebra el Dia Internacional dels Museus

Redacció
Cultura 17 de mayo de 2024

El dissabte 18 de maig, els Museus de Castelló, com l'Espai d'Art Contemporani, acullen activitats dirigides a tots els públics des de les 10.00 hores. Durant la jornada es realitzaran visites guiades, activitats familiars, intervencions musicals i tallers