La Diputació de Castelló va assumir el cost del Menjar a Casa per als majors de municipis menuts

    285 usuaris es beneficiaran d’un servei gratuït a partir de juliol

    17/06/2025RedaccióRedacció
    Mayores
    Marta Barrachina: “Reforcem l’atenció domiciliària per millorar la qualitat de vida dels nostres majors”

     La Diputació de Castelló va reforçar el seu compromís amb l’atenció domiciliària anunciant que, a partir de l’1 de juliol, assumirà el 90% del cost dels serveis de proximitat dirigits a les persones majors de municipis amb menys de 10.000 habitants. Amb esta mesura, els 285 usuaris del programa Menjar a Casa deixaran de fer qualsevol aportació econòmica pels serveis que reben.

    Este increment del suport econòmic es traduirà en una inversió addicional de 94.751 euros només per a enguany, fet que permetrà que les persones beneficiàries compten amb una alimentació adequada, acompanyament diari i serveis de neteja, sense haver d’assumir cap cost. El 10% restant del servei continuarà sent assumit pels ajuntaments o mancomunitats corresponents.

    La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, va destacar que “el benestar social està en el centre de la nostra acció de govern” i que amb esta mesura es contribuïa de manera decisiva a millorar la salut i la qualitat de vida dels majors en tota la província.

    Els programes Menjar a Casa i Major a Casa formen part de l’atenció primària bàsica. El primer garantix el lliurament d’un menjar diari de dilluns a divendres en el domicili de persones majors no dependents. El segon, amb 10 usuaris a la província, inclou el servei de neteja de la llar dos dies per setmana i el rentat de roba d’higiene una vegada a la setmana.

    Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, va explicar que, a partir de juliol i fins a desembre de 2028, tant el Servei d’Ajuda a Domicili com els programes Menjar a Casa i Major a Casa quedaran integrats dins del nou Programa d’Atenció Domiciliària, finançat al 90% per la Diputació. Este canvi permetrà, a més, que els ajuntaments puguen destinar els recursos al servei més necessari segons la realitat de cada municipi.

    Esta mesura s’enmarca dins del pressupost destinat a l’envelliment actiu i al suport als majors, que ja es va incrementar en 1,3 milions d’euros a principi d’any, superant els 9 milions totals. Altres iniciatives incloses són el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal (SPAP), la teleassistència, el transport a demanda, el programa Castelló Sènior, i les ajudes per a associacions de jubilats i pensionistes.

    Amb este reforç, la Diputació continua apostant per una província més justa, igualitària i humana, on les persones majors puguen viure amb dignitat a les seues llars.
     

     
     
     

    El més vist