Barceló: «Les mesures han de ser contundents per a protegir la salut de tota la ciutadania»

«»La consellera de Sanitat ha demanat corresponsabilitat a ciutadans i a empresaris del sector de l'hostaleria i l'oci nocturn per a evitar nous contagis

Sanitat 20 de julio de 2020 REDACCIÓ
Ana-Barceló-Consellera-de-Sanidad-1

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va visitar ahr el Centre de Salut Pública de Gandia, acompanyada per l'alcaldessa de la ciutat, Diana Morant; la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i el secretari sutonómico de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix.

Barceló ha mantingut una reunió amb l'equip de Salut Pública de la localitat amb l'objectiu de «fer una valoració de les mesures que vam adoptar i que afecten especialment l'oci nocutrno a la ciutat de Gandia». Com es va anunciar en roda de premsa, Sanitat ha decretat el tancament de l'oci nocturn a la ciutat davant l'aparició d'un brot de coronavirus. Per això, la consellera ha agraït el suport de l'Ajuntament a aquesta decisió perquè «les mesures han de ser contundents per a la lluita contra el virus. No podem deixar de prendre aquest tipus de decisions per a protegir la salut de tota la ciutadania».

Barceló ha volgut també insistir en la necessària corresponsabilitat tant dels ciutadans com dels propis empresaris de l'hostaleria i l'oci nocturn. «No ens agradaria continuar prenent aquest tipus de mesures», ha apuntat, ja que «la gran majoria compleix escrupolosament totes les recomanacions, per la qual cosa aquest és un missatge dirigit especialment a aquells que no el fan».

La consellera ha recordat que l'aforament permès en els locals d'oci nocturn es troba en un terç per a consum a l'interior del local. A més, en aquells locals que disposen de terrasses a l'aire lliure, l'aforament serà fins al 75 % de les taules permeses, sempre que es puga assegurar el distanciament establit.

Des del passat 4 de juliol s'han declarat 70 casos de coronavirus a la ciutat, una part important d'ells relacionats amb l'oci nocturn.

Te puede interesar
Lo más visto