Més del 10 % del funcionariat ha participat en el Campus Digital de la Generalitat als dos mesos de la seua obertura

La Generalitat és l'única administració autonòmica d'Espanya que disposa d'aquesta eina formativa per a millorar les competències digitals de les seues plantilles

General 20 de julio de 2020 REDACCIÓ
Ordenador-funcionarios

Un total de 1.763 persones, que suposen el 10 per cent de la plantilla de la Funció Pública valenciana (conformada per 17.000 empleats i empleades) ha participat en alguna de les accions formatives del Campus Digital de la Generalitat que es va posar en marxa fa dos mesos.

El Campus és un centre d'entrenament digital impulsat per la Direcció General de Modernització de l'Administració Pública en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, amb l'objectiu que el personal funcionari adquirisca competències digitals i per a aconseguir que l'Administració Electrònica siga més eficient i productiva.

El campus va obrir les seues portes amb una oferta de 18 cursos i en dos mesos ha crescut fins als 23. Per al mes de setembre s'ampliarà amb dos nous cursos i l'objectiu és augmentar, d'ací a final d'any, el nombre de cursos entre dos i quatre cada mes per a formar a l'empleat públic en l'ús de les noves eines tecnològiques.

Per a accedir a l'oferta formativa del campus, cada usuari ha de realitzar un test amb 70 preguntes per a avaluar el seu nivell de competències digitals. Les qüestions se centren en les cinc àrees de coneixement establides en el Marc Europeu de Competències Digitals, és a dir, informació, comunicació i col·laboració, creació de continguts, seguretat i resolució de problemes. Després de completar aquest test, el resultat obtingut orienta a l'alumne en la formació adequada a la qual pot accedir per a iniciar-se o aprofundir en el coneixement de l'administració digital.

A més, i gràcies a aquest test la Conselleria disposa d'informació estadística per a analitzar i avaluar les competències dels seus empleats públics i d'aquesta manera, poder avançar cap a una administració electrònica on el seu personal compte amb les màximes habilitats digitals per a poder exercir el treball diari en aquest nou entorn.

Te puede interesar
Lo más visto