Sanitat invertix 120 milions més per a pagar el desenrotllament o la carrera professional del personal estatutari, sanitari i de Salut Pública

Segons Barceló, 43.108 treballadors i treballadores veuran incrementat el seu salari

General 21 de julio de 2020 REDACCIÓ
coronavirus-test-a-los-7-dias-para-medicos-aislados-sin-sintomas-1700
Redacción Médica

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, s'ha reunit amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i els representants dels sindicats CESMCV, UGT, CCOO, SATSE, CSIF, i Confederació Intersindical Valenciana per informar-los sobre els tres decrets que aprovarà el Consell en relació al sector sanitari.

Està previst que entren en vigor el pròxim 15 de setembre, i, concretament, regularàn el dret a percebre el complement per desenrotllament professional en el cas del personal estatutari (temporals interins i fixos) , i la carrera professional del personal de professió sanitària i el personal de Salut Pública.

"Esta normativa millorarà les condicions laborals d'estos professionals. En concret, seràn 43.108 treballadors i treballadores el que veuran incrementat el seu salari després de regular mitjançant un decret el dret a percebre este complement", ha destacat Barceló. "Els professionals de la sanitat valenciana han demostrat constantment la seua implicació i professionalitat per fer que el nostre sistema siga referent", per la qual cosa "se fa justícia amb el desbloqueig d'una situació que s'arrossega des de fa més d'una década", ha valorat la consellera.

D'eixos 43.108 professionals, 22.155 és personal temporal interí i 20.953 és personal fix.

D'esta manera, la Conselleria de Sanitat invertirà 120 milions d'euros més anualment pel pagament de la carrera professional, que suposarà un total de 296.233.581 euros enfront dels 176.356.124 euros actuals.

Te puede interesar
Lo más visto