Els hospitals de la Comunitat ja disposen dels primers respiradors valencians adquirits per la Generalitat

S'han distribuït 90 equips als centres sanitaris i altres 10 es distribuiràn dimarts que ve

Sanitat 21 de julio de 2020 REDACCIÓ
15951595216704
El Mundo

María José Mira, la Comissionada de Presidència de la Generalitat per al subministrament de material sanitari enfront de la COVID-19, ha informat de que els hospitals de la xarxa pública de la Comunitat Valenciana ja disposen dels primers respiradors invasius de fabricació valenciana. Actualment es troben en fase d'instal·lació i posada en marxa i es pretén que reforcen la capacitat dels hospitals per a l'atenció a malalts en les unitats de vigilància intensiva, si fóra necessari

Segons ha recordat Mira, la Generalitat va encarregar 100 respiradors invasius, ampliables fins a 500, a l'aliança formada per les empreses valencianes Temel i Power Electronics. Del total dels 100 equips, s'han distribuït ja 90 entre els departaments sanitaris valencians i els restants deu es lliuraraàn el dimarts.

"Afortunadament, en la Comunitat Valenciana, a diferència d'altres territoris, el sistema d'UCI no va arribar a col·lapsar, però hem de preparar-nos per a qualsevol eventualitat i és el que estem fent durant tot aquest temps en què s'ha reduït la incidència de la malaltia", ha subratllat Mira. en aquesta línia, la Comissionada de Presidència ha recordat que "el virus segueix ací i mentre no hi haja bovina no podem baixar la guàrdia".

Te puede interesar
Lo más visto