3 de cada 5 projectes de 'Move Up! Emprèn amb èxit' estan dirigits per dones

Projectes d'Onda, Benicàssim, Castelló, Vall d ́Uixó, Vinaròs, Oropesa, Nules, Catí i Culla, seleccionats per a una edició que començarà el 7 de setembre

General 21 de julio de 2020 REDACCIÓ
MoveUp2019

Per segon any consecutiu, res menys que 15 dels 25 projectes seleccionats per a participar en la quarta edició del programa ‘Move Up! Emprèn amb èxit’, impulsat per CEEI Castelló i Diputació de Castelló, estan dirigits per dones. Les 25 iniciatives elegides per el Comitè de Selecció es han rebut des de localitats com Onda, Benicàssim, Castelló, Vall d ́Uixó, Vinaròs, Oropesa, Nules, Catí i Culla. Quant als àmbits de treball, destaca la presència de nombrosos projectes vinculats als àmbits de la comunicació i dels serveis personals i a empreses.

Així, en el primer grup es troben diverses iniciatives de l'àmbit audiovisual, des de la creació de vídeos per a emprenedors fins a solucions de màrqueting en xarxes per a pimes, passant per projectes de posicionament d'empreses o un mapa multimèdia del xicotet comerç local, sense oblidar el disseny gràfic. Quant als serveis, entre els projectes participants figuren des de l'atenció a persones amb discapacitat a una plataforma de gestió de regals per a festes en parcs infantils, passant per una empresa de consulta i formació dietètica o una solució a la mobilitat urbana a través d'un nou vehicle elèctric amb maleter. Així mateix, en aquest segment s'agrupen altres opcions com una gestoria ‘online’ per a autònoms o una proposta per a la recollida d'excrements d'animals.

Altres projectes seleccionats per a participar en la cinquena edició de Move Up! se dediquen a l'oci i els viatges, l'emmagatzematge energètic o la fabricació de productes tan dispars com pa artesanal ecològic, sabates o taüts, amb perspectives innovadores. Així mateix, la formació també té presència entre els projectes seleccionats, amb una plataforma d'ensenyament de valencià a distància o una proposta de foment d'habilitats artístiques als pobles de l'interior, a través d'exposicions i de classes a l'aire lliure en l'etapa post-COVID.

Les i els responsables de els 25 projectes participaran en un intens programa de formació i optaran a aconseguir els premis de la convocatòria, aconseguits en anteriors edicions per empreses com Utopic Rooms, Momoven, D’Armela, Pandabox, SemanticBots, Tracks Maestrat, Imprimeix El teu Món 3D, La Casa dels Bolets o Ruractiva.

El programa, que s'iniciarà el pròxim 7 de setembre i finalitzarà el 18 de desembre, compta amb noves empreses col·laboradores com Declarant, Mirada, Blast Off Partners i Pixel.com, a les quals se suma la complicitat de Secot, ESIC, Universitat Jaume I i Espaitec.

Move Up! consta de tres fases i una fase prèvia de selecció de projectes que els participants hauran d'anar superant. Així, les dues primeres fases ( Awa ke! i Connect!) es corresponen amb dues fases formatives amb tutories personalitzades, al final de les quals els participants hauran de defensar el seu model de negoci. En la tercera de les fases del programa, Fly & Move Up! , els participants accediran a una formació íntegra sobre venda, comunicació i màrqueting, per a potenciar la creació d'hàbits i comportaments que ajuden a enfortir la vinculació comercial amb els clients, a més de comptar amb mentorització d'empreses amb trajectòria que puguen traslladar-los els seus consells i experiències.

Amb una duració aproximada de 3 mesos, els participants rebran formació en àrees fonamentals per al desenvolupament dels projectes, comptaran amb assessorament, tutorització i mentoring per part d'empresaris amb experiència en l'activitat del projecte. A través de 3 fases que hauran d'anar superant, se seleccionaran els projectes o empreses guanyadors que rebran ajudes econòmiques (de 1.000 a 3.000 €) per a la posada en marxa de l'empresa o bé per a la consolidació de la mateixa en el cas d'empreses ja creades.

Te puede interesar
Lo más visto