
El consultori de la platja de Torreblanca estarà obert fins al 15 de setembre per a residents i turistes
La iniciativa arriba als pobles de menys de 1.000 habitants per conscienciar i formar sobre la importància de protegir el patrimoni natural.
08/07/2025
La Diputació de Castelló continua apostant pel futur sostenible de la província, i ho fa reforçant la seua assistència als municipis de menys de 1.000 habitants en matèria mediambiental. L'eix central d'aquesta acció són uns tallers formatius que busquen conscienciar i capacitar la població rural en tot el que concerneix al medi ambient.
José María Andrés, diputat de Medi Natural, ha assenyalat que la iniciativa vol "donar a conéixer millor la nostra riquesa cultural, aprenent a valorar-la, gaudir-la i protegir-la". Ha destacat que "des de la institució provincial impulsem aquesta iniciativa amb la finalitat de promoure la prevenció i facilitar eines per observar la importància de mantindre sans els espais naturals del nostre entorn". Per això, ha remarcat la necessitat d'implicar a la ciutadania i als sectors que treballen al camp.
"Hem de prendre consciència que aconseguir entorns sostenibles és treball de tots, i, en eixe objectiu, les eines que ofereixen aquests tallers ajuden la població a adquirir hàbits mediambientals sostenibles", ha subratllat Andrés. Els tallers, que ja han començat i es desenvoluparan al llarg de l'any, tenen una durada aproximada de 4 hores i es realitzen de manera presencial.
Tres Tallers per a Connectar amb la Natura
Taller d'Anellament Científic d'Aus: Aquesta activitat introdueix els participants en la interpretació científica de la natura, mostrant com l'anellament d'ocells ajuda a comprendre la ciència i els seus processos en diversos contextos.
Taller de Paleontologia: identificació de fòssils invertebrats castellonencs: Amb aquest taller es vol posar en valor la importància de la geologia i la paleontologia al territori. Els assistents s'introduiran en el procés científic: formulació d'hipòtesis, activitat d'indagació, tècniques d'observació, descripció, classificació, reflexió sobre el treball realitzat, i anàlisi i interpretació de resultats.
Taller de Vermicompostera: Aquesta formació busca destacar la importància del reciclatge orgànic mitjançant la cria de la llombriu roja californiana, aprofitant els seus excrements com a adob natural per a tot tipus de plantes. També s'expliquen els passos del procés científic aplicats al vermicompostatge, des de la formulació d'hipòtesis fins a l'anàlisi de resultats i l'ús de l'humus en l'hort escolar.
José María Andrés ha recordat que "Castelló és una província privilegiada, amb un patrimoni natural envejable que entre tots hem de conservar i protegir, amb paisatges extraordinaris pels nostres huit parcs naturals que ens fan una terra única, la segona província més muntanyosa d'Espanya". Aquesta iniciativa és un pas més per assegurar que aquesta riquesa siga valorada i cuidada per les generacions presents i futures.
El consultori de la platja de Torreblanca estarà obert fins al 15 de setembre per a residents i turistes
Una jornada emotiva que reafirma les arrels marineres de la ciutat.
El multiculturalisme de Castelló s'enriqueix amb la música, gastronomia i tradicions colombianes.
4 unitats estratègicament ubicades milloren la prevenció i el suport en extinció.
L'esdeveniment combina gastronomia, cultura i espectacles, atraient a públic de totes les edats.
El dispositiu municipal millora la capacitat de resposta davant emergències forestals.