L'Ajuntament d'Onda reforça el servei d'acompanyament emocional per als veïns més vulnerables

El govern municipal incorpora a dos nous professionals per a atendre els usuaris afectats per la situació de la Covid-19

General 22 de julio de 2020 Redacció
ASISTENCIADOMICILIARIA_03

Els serveis socials de l'Ajuntament d'Onda han reforçat durant l'estiu el servei d'acompanyament presencial i emocional a domicili per als veïns que requerisquen de suport psicològic en el seu dia a dia,  a causa de la situació provocada per la Covid-19.

Així, el govern municipal incorpora al seu equip a dos nous professionals per a assistir a persones vulnerables i fer-los companyia a casa, en els seus passejos o en les seues tasques bàsiques com realitzar la compra. Aquest servei extraordinari es va posar en marxa durant el mes de març, quan es va decretar l'estat d'alarma, i és una de les primeres mesures socials del pacte ‘Tots per Onda’ que es van activar. Cal ressaltar que l'Ajuntament va eliminar els requisits econòmics per a ser beneficiari d'aquest servei amb la finalitat que totes les persones susceptibles el puguen sol·licitar a través de Serveis Socials.

Sobre aquest tema, el regidor de Benestar Social, Óscar Valero, ha apuntat que «aquest equip de govern s'ha posat a treballar per a no deixar a cap ciutadà arrere, ser les mans dels qui més ens necessiten i fer-los més suportable aquesta situació de crisi sanitària i social que ens ha tocat viure».

Per a millorar l'eficiència del servei, el consistori ha creat una base de dades amb les necessitats socials més demandades pels veïns durant la crisi sanitària. El servei es pot sol·licitar a Serveis Socials telefonant al 964 60 28 58, en horari d'assistència habitual de dilluns a divendres de 8 a 14 hores.​

Pacte 'Tots per Onda'

Cal recordar que l'Ajuntament d'Onda està executant les 33 mesures consensuades en el pacte social, econòmic i polític ‘Tots per Onda‘ per a afrontar la crisi de la Covid-19 amb una inversió total de 6,3 milions d'euros.

Aquest full de ruta compta amb el suport i propostes de ASCER, ASHOTUR, Cambra de Comerç, CEEI, HosturiOnda, Càritas, Onda Centre Comercial, Cooperativa-Caixa Rural, Creu Roja Espanyola, Associació Quisqueya Onda així com amb tots els grups polítics municipals de l'Ajuntament.

Te puede interesar
Lo más visto