El Serradal acull des de demà el cicle ‘Novel·la, Història i Platja’

L'esdeveniment comptarà amb conferències d'autors locals i nacionals de novel·la històrica durant els dijous d'estiu

Cultura 22 de julio de 2020 REDACCIÓ
CICLONOVELA

L'Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal de Turisme, ha organitzat el cicle ‘Novel·la, Història i Platja’ la primera cita de la qual arranca demà, dijous 23 de juliol, a la platja del Serradal. Es tracta d'una sèrie de conferències i activitats gratuïtes per a posar en valor a la literatura com a alternativa d'oci enfront de la mar. Tindrà lloc a la platja del Serradal cada dijous a les 20 hores des del 23 de juliol fins al 20 d'agost i comptarà amb la participació de reconeguts autors de novel·la històrica.

«El cicle ‘Novel·la, Història i Platja’ enriqueix la programació d'aquest estiu per a oferir una alternativa d'oci en un lloc privilegiat», explica Pilar Escuder, regidora de Turisme i presidenta del Patronat de Turisme. La regidora destaca que amb aquestes jornades se certifica l'aposta de la capital de la Plana per la literatura. Així mateix, Escuder ha celebrat comptar amb autores i autors com Cristina Higueras i Santiago Posteguillo. «És un privilegi que garanteix conferències d'interés i amb valor afegit per a la ciutadania», ha afegit. Escuder ha destacat a més que durant la celebració del cicle es vetlarà pel compliment de les mesures de seguretat i precaució per a evitar la propagació de la COVID-19.

Amb una combinació d'autors locals i nacionals, el cicle ‘Novel·la, Història i Platja’ abordarà assumptes com el paper de la dona en la història, el romanticisme en la novel·la històrica, el període carlista a Castelló, els secrets de la novel·la èpica i el llegat de la novel·la històrica en la capital de la Plana.

El cicle arrancarà demà amb una jornada dedicada a ‘La dona en la història’, amb l'assistència de l'autor Javier Más i recreacions i música en directe. Les persones interessades hauran d'acudir al punt d'activitats de la platja del Serradal a les 20 hores.

Les jornades continuaran durant els dijous d'estiu i comptaran amb l'assistència i participació d'autors com Víctor Almela (dijous 30 de juliol, dedicat a l'època carlista a Castelló), Cristina Higueras (6 d'agost, dedicat al romanticisme en la novel·la històrica), Santiago Posteguillo (13 d'agost, dedicat a la novel·la èpica) i Basilio Trilles (20 d'agost, jornada de novel·la històrica).  

Te puede interesar
Lo más visto