Onda obri el termini per a sol·licitar el nou ‘xec guarderia’ de fins a 100 euros mensuals per família

El govern municipal doblega l'aposta per la conciliació familiar i laboral amb una inversió de 148.500 euros per al curs escolar

Educació 24 de julio de 2020 REDACCIÓ
REUNIÓN GUARDERÍAS_01 (1)

L'Ajuntament d'Onda obri la setmana que ve el termini perquè les famílies puguen sol·licitar la subvenció per fill matriculat, de 0 a 3 anys, en un centre d'educació infantil de la ciutat. Amb aquest nou xec guarderia, que amplia la quantia fins al 100 %, el govern municipal doblega la seua aposta per la conciliació familiar i laboral mitjançant una inversió total de 148.500 euros per al pròxim curs escolar 2020/2021.

Així, a partir de setembre s'augmenta un 20 % la subvenció per a totes les famílies, passant de 50 a 60 euros, i com a gran novetat, es duplica l'import, fins als 100 euros, per a les famílies monoparentals o amb els progenitors en situació de desocupació. Queden exclosos les despeses derivades de les activitats extraescolars, menjador, horaris especials de qualsevol tipus, llibres, material escolar i matrícules.

Amb aquesta nova convocatòria d'ajudes es ratifica el compromís de l'alcaldessa, Carmina Ballester, per fomentar la conciliació laboral i per dotar de més oportunitats a les famílies ondenses. Ballester, al costat de l'edil d'Educació i Formació, Estela Badenes, també es van reunir al juny amb els centres d'Educació Infantil per a comunicar-los la proposta, escoltar-los i ajudar-los a abordar la complicada situació de la crisi sanitària.

«En aquests moments de crisis hem d'estar més que mai al costat de les famílies ondenses i dels més xicotets, oferir-los recursos i ajudar-los a conciliar, alhora que incentivem l'escolarització en els centres educatius d'Onda, els qui demostren dia a dia la seua gran professionalitat», ha apuntat la primera edil.

Te puede interesar
Lo más visto