Els turistes que patisquen covid-19 hauran de pagar l'estada extra a l'hotel

La Conselleria de Sanitat ha elaborat una guia que recull el pla d'actuació que han de realitzar als allotjaments turístics de la Comunitat enfront de clients positius o amb símptomes de covid-19

Sanitat 24 de julio de 2020 Redacció
1595522137hotel_forCrop
Font: Castellón Plaza

La Conselleria de Sanitat ha elaborat la 'Guia d'actuació en els allotjaments turístics de la Comunitat Valenciana davant la detecció de clients amb símptomes compatibles amb la covid-19, la confirmació de cas i la actuació respecte als seus contactes'.

En aquest document, elaborat per la secretaria autonòmica de Salut Pública, en el cas que un usuari situat en un allotjament turístic haja de prolongar la seua estada a instàncies de Sanitat i la dels seus acompanyants després de donar positiu en covid, serà ell mateix qui haja d'afrontar el cost si no té una assegurança que el cobrisca. De fet, tal com recull la guia, l'establiment ha d'informar el client quan es registre que, si es dóna aqueixa circumstància, l'allotjament turístic complirà amb el que s'estableix en la guiia i repercutirà el cost addicional en la factura del propi client.

No obstant això, també existeixen altres possibilitats, com que es produïsca un trasllat a un allotjament turístic per a pacients turistes que han de realitzar l'aïllament domiciliari, és a dir, un espai inspirat als hotels medicalitzats. «La direcció dels establiments d'allotjament turístic amb zones comuns establirà zones específiques, si pot ser plantes completes o una zona aïllada d'una d'elles, per a reallotjar a l'o la client amb confirmació de diagnòstic positiu, així com una habitació separada per a les persones acompanyants fins a concloure el període de quarantena», assenyala la guia.

Una normativa que aplica a hotels, apartaments turístics, balnearis, càmpings, allotjaments rurals, albergs, hostels i habitatges d'ús turístic. Segons relata el document, en el cas de donar positiu en la prova, l'aïllament es mantindrà fins transcorreguts tres dies des de  la resolució de la febre i del quadre clínic amb un mínim de 10 dies des de l'inici dels síntomes. En els casos asintomàtics, l'aïllament es mantindrà fins transcorreguts 10 dies des de la data del diagnòstic. 

Una altra possibilitat per al turista és que Sanitat autoritze el desplaçament al seu habitatge habitual, en transport privat i evitant el contacte estret amb altres passatgers.

Comité de gestió de crisi per a persones amb símptomes

En tot cas, els allotjaments turístics han de comptar amb un Comité de gestió de crisi que, en el cas dels habitatges d'ús turístic, correspondrà a l'empresa gestora i, en el cas d'habitatges d'ús turístic individuals, a la persona que figure en el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana com a titular.

«Si una persona client començara a tindre síntomes compatibles amb la malaltia o si així l'expressa l' o la client, se sol·licitará el seu aïllament en la habitació o unitat d'allotjament fins a rebre instruccions per part dels serveis sanitaris i se li indicará que ha de contactar immediatament amb el telèfon habilitat per a això per la Consellería de Sanitat», especifiquen.

Segons assenyala la guia, la unitat allotjativa o habitació del suposat cas positiu ha de ser diferent de la de les persones contactes i tindrá, preferiblement, bany d'ús exclusiu. Per al cas que l'establiment no comptara amb disponibilitat per a això, s'adoptarán les mesures d'higiene i seguretat necessàries per a evitar el contagi, com afegir llits separats, neteja permanent del bany després de cada ús, neteja de superfícies i elements d'ús comú.

Mentre dure l'aïllament, la persona designada responsable per l'establiment tindrà que comunicar la situació a tots els departaments implicats de l'hotel, allotjament turístic, o de l'empresa gestora, especialment els que pogueren requerir accedir a la habitació amb neteja, manteniment o restauració perquè s'apliquen els protocols específics d'actuació i es protegisca la seguretat de les persones emprades.

Serà el client el que contacte amb Sanitat i estime si el PCR es fa per la seua assegurança privada o per la sanitat pública. Si la prova PCR donara negatiu, s'informará el client del resultat de la prova diagnòstica i que no s'han de continuar les mesures d'aïllament, per la qual cosa tant el cas descartat com els seus contactes podran realitzar vida normal en l'establiment turístic.

Respecte a l'alimentació, a tots els clients que romanguen en els seus allotjaments en condicions d'aïllament per risc de contagi se'ls facilitará el servei de menjar i begudes en el cas que el tingueren contractat prèviament o accepten les condicions econòmiques de la prestació del servei. Per a assegurar que es compleixen les mesures pertinents, el menjar haurà de depositar-se en una safata sobre un carro i la vaixella bruta i safata es manipularà amb guants. «Els allotjaments turístics que no compten amb servei d'aliments i begudes facilitarán als clients informació de com realitzar comandes de menjar a domicili o servei de compra online de supermercats», recull.

Te puede interesar
Lo más visto