El Castelló torna al futbol professional deu temporades després

El conjunt albinegre va véncer al Cornellà i ascendeix a la Lliga SmartBank

Esports 27 de julio de 2020 Andreu Beltrán
ascenso

El Club Esportiu Castelló aconsegueix l'ascens a la Segona Divisió Espanyola després d'imposar-se a la Unió Esportiva Cornellà en la final dels playoffs disputada en la Rosaleda (Màlaga). Els albinegres van véncer 1-0 i van certificar el seu accés a la categoria de plata, que se'ls havia complicat després de la derrota en penals enfront de la Unión Deportiva Logroñés en la final de campions fa a penes una setmana.

El conjunt d'Óscar Cano va saber sobreposar-se, va eixir victoriós en les semifinals contra la Penya Esportiva Santa Eulalia i va classificar per a una segona final que no anava a deixar escapar. Un gol de Juanto Ortuño al caient de la mitja hora del partit donava avantatge i tranquil·litat als 'orelluts', que van defensar el resultat durant els minuts restants mostrant-se superiors en diversos trams del partit. A destacar l'admirable desplegament físic de l'equip, malgrat haver disputat dues pròrrogues en una setmana.

Han hagut de passar quasi 11 anys des d'aquell fatídic descens a Sòria a Segona Divisió B perquè el 'gloriós' torne a la categoria que per història i, sobretot, per afició, mereix. Després de set temporades en Tercera Divisió, en les quals fins i tot circulaven rumors de la seua desaparició, al club li han bastat tres campanyes per a alçar-se des dels inferns i aconseguir dos ascensos quasi consecutius. Gran part de la culpa del despertar d'aquest gegant la té l'empresari Vicente Montesinos, qui, junt als dos ex albinegres Àngel Dealbet i Pablo Hernández, van adquirir el club quan estava en els seus pitjors moments i li van insuflar l'aire que necessitava.

Hui la ciutat de Castelló està de celebració perquè el seu equip torna al futbol professional, encara que els festejos han de ser ajornats a causa de la situació de pandèmia. Els successos desencadenats per la propagació de la Covid-19 van beneficiar al Castelló, que es proclamava campió de la competició de lliga prematurament a causa del tancament de la Segona Divisió B. Amb fortuna o no, el conjunt de la capital de la Plana ha acumulat suficients galons com per a obtindre aquest merescut premi. A la espera de l'inici d'una nova temporada de futbol plena d'incertesa, el Castelló ha fet els deures i ja és un equip de plata. Pam Pam Orellut!

Te puede interesar
Lo más visto