Les ajudes de la Conselleria d'Agricultura per a la transformació i comercialització de productes agrícoles beneficien a 132 empreses agroalimentàries

«»Mollà: «La resolució de les ajudes, que dóna suport a inversions per damunt dels 90 milions d'euros, arriba en un moment clau per a la recuperació econòmica de la Comunitat»

General 27 de julio de 2020 REDACCIÓ
cultivo-22-5-19-compressed

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha resolt beneficiar a 132 empreses amb les ajudes de 30 milions d'euros destinades a inversions en matèria de millora de la transformació i comercialització de productes agrícoles.

Aquestes subvencions, les de major dotació del Programa de Desenvolupament Rural per al període 2014-2020, permetran cofinançar les inversions fins a un màxim de un 30 % i un 40 % que aconsegueix el 40 % si es tracta d'actuacions radicades en territoris rurals classificats Leader.

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, s'ha referit al «interès estratègic» del sector agroalimentari, «fonamental en la regulació del mercat fresc, la creació d'ocupació, l'assentament de població en l'entorn rural, la valorització de la producció agrària i la promoció d'un model de producció sostenible i eficient».

«La resolució de les ajudes, que dóna suport a inversions per damunt dels 90 milions d'euros, arriba en un moment clau pel seu efecte tractor sobre la producció primària ja que el sector agroalimentari serà fonamental per a la recuperació econòmica de la Comunitat», ha indicat Mollà.

En relació amb els projectes finançats, la consellera destaca en general l'alt grau d'innovació en aspectes que milloren la qualitat, la salut i l'entorn, amb actuacions que ajuden a mitigar el canvi climàtic a través de la sostenibilitat i eficàcia en el consum energètic, la reducció de l'impacte ambiental o la disponibilitat de sistemes de qualitat. També s'han valorat els projectes que aporten valor a la cadena alimentària, i especialment a la producció primària i de proximitat.

La indústria agroalimentària de la Comunitat Valenciana està integrada per més d'un 80 % de petites i mitjanes empreses, orientades al sector de la fleca i pastes, carni i hortofructícola. En 2019, hi havia 2.518 empreses agroalimentàries en la Comunitat, amb una xifra de negoci d'uns 9.000 milions d'euros a l'any, la qual cosa suposa, aproximadament, un 8,5 % del sector nacional, generant més de 30.000 ocupacions directes i aportant un valor afegit que representa el 9 % nacional.

Te puede interesar
Lo más visto