La Comunitat duplica el creixement en matèria d'agricultura ecològica respecte a la mitjana estatal

En 2019 la superfície ecològica en el territori de la Comunitat va créixer 11,7% respecte a 2018 i així es superava el doble de la mitjana estatal, que es va situar en el 4,8%

General 28 de julio de 2020 REDACCIÓ
2355198
Agrodiario

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha presentat l'estudi comparatiu de les dades de l'últim informe de Producció Ecològica 2019. En ell s'indica que la Comunitat Valenciana duplica els percentatges de creixement en matèria d'agricultura ecològica respecte a la mitjana estatal i se confirma el seu lideratge en tots els indicadors.

Mollà ha explicat les principals conclusions al costat del president del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), José Antonio Rico, i el director general de Desenvolupament Rural, David Torres. A més, han valorat aquest "salt de qualitat" en la Comunitat Valenciana per aquesta mena de producció que "representa un element diferenciador, que conjuga salut ambiental i valor afegit per a incrementar la rendibilitat del camp".

En 2019, la superfície ecològica en el territori de la Comunitat va créixer 11,7% respecte a 2018. D'aquesta manera es superava el doble de la mitjana estatal, que es va situar en el 4,8%. Unes dades significativament per damunt de la mitjana que es reprodueix també en atenció als operadors: si en el conjunt de l'Estat creix un 7,4%, en la Comunitat es col·loca 6 punts per damunt ascendint al 13,1%.

Mollà ha assenyalat que aquestes xifres demostren "la clara orientació cap al compliment d'un dels punts que ja planteja l'estratègia europea 'De la granja a la taula', en fixar un objectiu del 25% de producció europea ecològica per a l'any 2030". "Les nostres dades de superfície agrària útil del 18,2% no sols ens fan pensar que podem aconseguir àmpliament l'objectiu del 25% en 2030 sinó que a més la Comunitat es convertirà en contribuïdora neta en el còmput estatal per a aconseguir el percentatge compromés", ha explicat.

El president del CAECV, José Antonio Rico, ha destacat que la Comunitat ja s'alça amb el segon lloc en nombre d'activitats industrials dedicades a la producció vegetal, només per darrere d'Andalusia. A més, Rico ha assegurat que la societat s'ha adonat que és el moment de fer el canvi cap a un model ecològic".

Per últim, el director general de Desenvolupament Rural de la Conselleria ha indicat que aquest creixement exponencial coincideix amb la posada en marxa de l'I Pla de Producció Ecològica 2016-2020, amb una dotació total de 78,76 milions d'euros, per a afavorir la certificació i acompanyar als productors en la transició cap al cultiu ecològic, dels quals 50 s'han dedicat a la producció. Torres ha assegurat la continuïtat del pla, ja que "no sols ha donat bons resultats sinó que a més ens dona la raó sobre el llarg recorregut de futur que té tota la cadena de l'agricultura ecològica" i que, en aquest segon pla, ja en marxa, s'inclourà de manera activa al sector de la distribució.

Te puede interesar
Lo más visto