Martínez Dalmau: "Per primera vegada la Generalitat compta amb un pla estratègic i un full de ruta en habitatge"

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha presentat el document estratègic del Pla Hàbitat 20-30

General 28 de julio de 2020 REDACCIÓ
presentacion_PH
GVA.ES

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha presentat el document estratègic del Pla Hàbitat 20-30 després d'un procés participatiu en el qual ha intervingut el conjunt d'agents implicats del sector I representants d'administracions públiques i dels col·lectius ciutadans.

"Per primera vegada la Generalitat compta amb un pla estratègic i un full de ruta en habitatge i disposem d'una estratègia a llarg termini que, des d'una anàlisi objectiva de situació habitacional fixa un horitzó realitzable a deu anys", ha explicat Martínez Dalmau.

Segons el vicepresident segon, "en conseqüència, disposem d'un instrument amb el qual poder garantir la funció social de l'habitatge en la Comunitat Valenciana i proporcionar un servei públic de qualitat homologable als referents europeus a partir de tres objectius principals: duplicar el parc d'habitatge amb finalitats socials, potenciar la política d'habitatge de les entitats locals i desenvolupar la Llei per la funció social de l'habitatge".

A més, ha declarat que, amb aquest document, "segellem públicament un acord amb tota la societat valenciana per als pròxims 10 anys, un acord que no és només polític, sinó també, i molt especialment, ètic" i a senyalat que "amb el Pla Hàbitat 20-30 volem dir, d'una vegada per sempre, que el problema de l'habitatge en la Comunitat té solució".

Per altra banda, Martínez Dalmau ha assegurat que les persones en situació de vulnerabilitat i amb necessitat urgent d'un habitatge freguen les 25.000 famílies, segons s'ha pogut constatar a través d'una enquesta de necessitat d'habitatge. "El pla que hui presentem -ha afirmat- és la resposta operativa front aquesta emergència habitacional i necessària reestructuració de la política d'habitatge públic".

El vicepresident segon també ha posat l'accent en el Decret llei per a l'ampliació d'habitatges públics pel dret de tanteig i retracte, aprovat recentment pel Consell, "com a eina àgil i eficient per a augmentar el parc públic i protegir el dret a l'habitatge". D'igual manera, ha assenyalat que també "és compromís del Govern valencià impulsar la transició ecològica i la descarbonització del sector, i establir uns criteris clars i quantificables".

En l'acte també han intervingut la directora general de Coordinació de la Vicepresidència Segona, Adoración Guamán, i la directora de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) Begoña Serrano, els qui han detallat el procés participatiu del pla i els detalls d'aquest.

Te puede interesar
Lo más visto