Obres Públiques ultima el passeig que uneix la Vall d'Uixó i Alfondeguilla

L'últim tram de passeig mesura 450 metres i suposa una inversió de 308.125 euros

General 28 de julio de 2020 REDACCIÓ
paseo_peatonaL_vall_d'Uixo

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està treballant en la quarta i última fase del passeig per als vianants entre les poblacions de la Vall d'Uixó i Alfondeguilla.

El passeig per als vianants que connecta totes dues poblacions mesura prop de 2,3 quilòmetres i va adossat a la carretera CV-230, «la qual cosa evitarà el trànsit de persones per la calçada d'aquesta via molt freqüentada pels vianants que es veien obligats a circular pel voral amb el consegüent risc d'atropellament», ha assenyalat Arcadi España.

Segons ha informat el titular d'Obres Públiques, en aquesta última fase la Conselleria ha invertit 308.125 euros per als 450 metres de passeig que falten per a acabar la connexió per als vianants entre els municipis de la Vall d'Uixó i Alfondeguilla. Es tracta de la construcció d'un vial «molt segur per a les persones que vulguen passejar entre aquestes dues poblacions pròximes fomentat així l'esport i la mobilitat sostenible».

A més, ha destacat que aquesta iniciativa s'està duent a terme gràcies a la col·laboració dels dos ajuntaments afectats.

La fase 4, continuació de la fase 3, que va finalitzar al maig de 2019 amb una inversió de 274.462 euros, completa la connexió per als vianants entre els municipis de La Vall d'Uixó i Alfondeguilla entre els punts quilomètrics 18,6 i 19,05 de la carretera CV-230.

El passeig consisteix en la construcció d'una vorera amb paviment de formigó imprès acolorit al qual, per discórrer pel marge dret de la via al costat del Barranc de San José, se li ha dotat d'una barana de protecció en tota la seua longitud que, en aquest cas és 450 metres. L'ample varia entre 2,5 metres i 3 metres. El projecte contempla l'obra civil necessària per a una futura dotació de serveis de proveïment i enllumenat.

D'altra banda, en el marge esquerre de la via, s'està construint una cuneta de seguretat revestida amb formigó per a la millora del drenatge del tram, a més de millorar el ferm mitjançant un reforç amb aglomerat asfàltic.

Les obres d'aquesta fase suposen una inversió d'uns 308,125 euros i tindran una duració estimada de 3 mesos.

CV-230

La carretera CV-230 comença a Soneja i acaba a Xilxes, passant per les poblacions d'Assuévar, Alfondeguilla i la Vall d'Uixó. És una via amb una intensitat de trànsit elevada únicament en el tram comprès entre la Vall d'Uixó i els seus polígons, sent baixa en la resta de trams.

Aquesta carretera, pertanyent a la Xarxa Local de Carreteres de la Comunitat Valenciana, de titularitat autonòmica, és una carretera convencional amb un carril per cada sentit de 3,30 metres i amb vorals inferiors a 1 metre per on circulaven perillosament els vianants.

Te puede interesar
Lo más visto