Marzà: «El Regina Violant podrà fer ja el trasllat de material a la nova escola»

Almassora és el municipi de Castelló que més inversions concentra del pla 'Edificant'

General 28 de julio de 2020 REDACCIÓ
CEIP_Regina_Violant_05

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assistit al CEIP Regina Violant d'Almassora per a recepcionar la finalització de les obres de construcció realitzades per Educació de la Generalitat amb una inversió de 5,4 milions d'euros.

Segons el conseller, «ho hem enllestit tot perquè la comunitat educativa del Regina Violant puga fer ja el trasllat de material i mobiliari a la nova escola, perquè des d'Educació de la Generalitat ja hem acabat les obres de construcció de la nova escola i volem que tant l'equip directiu com l'AMPA tinguen temps per organitzar-se i començar a traslladar tot allò que creguen necessari».

Marzà ha afegit que «estem al seu costat i volem que tinguen totes les facilitats possibles perquè el pròxim setembre, per fi, els més de 600 alumnes del Regina Violant inicien el curs escolar en unes instal·lacions dignes i en un pati coeducatiu que hem dissenyat braç a braç la comunitat educativa del centre i la Conselleria».

La nova escola construïda per Educació té 9 aules d'Infantil, 12 de Primària, menjador, gimnàs i un pati actiu, coeducatiu i inclusiu, fruit del treball col·laboratiu entre la Conselleria i la comunitat educativa que integren el professorat i les famílies de l'alumnat.

El pati coeducatiu de la nova escola disposa d'arbres i espais per a fomentar el joc des del punt de vista igualitari i inclusiu amb àmplies àrees enjardinades tant a la zona d'Infantil com a la de Primària. 

Els jardins inclouen un garroferar amb banquets per a llegir i contar contes a l'ombra, ametlers, oliveres i arbres fruiters que proporcionaran nombrosos punts d'ombra, així com pèrgoles de fusta que es podran utilitzar com a laboratori o biblioteca a l'aire lliure.

A més, hi ha una àgora amb graderies de pedra roja que servirà per a fer representacions teatrals, un rocòdrom horitzontal i arenals amb troncs per a fer equilibri i jocs de fusta. Una altra zona destacada és la de jocs pintats a terra on, a més del tres en ratlla, els xiquets i xiquetes podran gaudir de jocs tradicionals valencians com ara el sambori o el set i mig.

El nou CEIP Regina Violant suposa una millora per als veïns i veïnes d'Almassora des que el passat mes de març la Conselleria va cedir a l'Ajuntament l'ús del gimnàs de la nova escola com a servei esportiu per a tota la població.

Aquest pavelló cobert de 1.250 m² té una pista multiesportiva en la qual es pot practicar tota mena d'esports a cobert: bàsquet, handbol, futbet, bàdminton, voleibol, gimnàstica. A més, també està preparat amb cistelles en les parets per a subdividir la pista en dos camps on es pot jugar simultàniament al bàsquet o al minibàsquet. 

Per tal de fer possible aquest ús intensiu del gimnàs com a pavelló municipal fora de l'horari escolar i donar-li un plus de millora a l'equipament esportiu d'Almassora, la Conselleria, com a responsable d'Esport de la Generalitat, ha invertit més de 266.000 euros en aquesta infraestructura.

Dins d'aquesta inversió s'han destinat més de 102.000 euros a la instal·lació d'un paviment esportiu multicapa de màxima elasticitat i retorn d'energia, de 7,5 mm de grossària multicapa. A més, en compte de col·locar-lo en rotllos, s'ha executat 'in situ' sense juntes, de manera que permeta la neteja amb mitjans mecànics sense possibilitat de danyar-lo per a afavorir, així, una gestió més econòmica del seu manteniment per part de l'Ajuntament.

Te puede interesar
Lo más visto