Soler: «El repartiment dels fons europeus ha de tenir en compte l'impacte de la pandèmia en l'estructura productiva»

L'última xifra de l'EPA trunca la línia de reducció de la desocupació que experimentava la Comunitat Valenciana des de 2015, amb un descens mitjà d'aturats del 11,08 % anual

General 29 de julio de 2020 REDACCIÓ
soler

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que el coronavirus ha tingut un fort impacte sobre l'economia valenciana i els seus efectes s'han deixat notar ja en les últimes dades la EPA referits al segon trimestre de l'any.

«Els aturats han augmentat en la Comunitat Valenciana en el segon trimestre de l'any en 43.100 persones, trencant així la tendència a la reducció de la desocupació que experimentava la Comunitat Valenciana des de 2015, amb un descens mitjà d'aturats del 11,08 % anual», ha revelat Vicent Soler.

«L'economia valenciana ha sigut un motor de creixement de l'economia espanyola», ha assegurat el conseller d'Hisenda, qui ha afegit que el PIB venia creixent des de 2016 a un ritme mitjà del 2,5 % i la Comunitat Valenciana se situava entre les quatre autonomies amb més dinamisme econòmic en els últims anys.

«L'arribada de la COVID suposarà un fre a aquesta tendència del creixement valencià». «L'impacte de la crisi sanitària en l'economia valenciana, clarament marcada pel turisme i per l'obertura a l'exterior, serà pròxima a una caiguda del 12 %», ha lamentat Soler.

Te puede interesar
Lo más visto