Nomdedéu dona suport al tancament de l'oci nocturn en la Comunitat

I no obstant això, el secretari autonòmic exclouria d'aquestes mesures a l'oci cultural

Sanitat 29 de julio de 2020 REDACCIÓ
EnricNomdedeuEVAMANEZ_NoticiaAmpliada_NoticiaAmpliada
Valencia Plaza

En aquests dies han sorgit diferents opinions sobre el tancament de l'oci nocturn per a evitar nous contagis de coronavirus. Aquest debat també ha sorgit dins del Govern valencià en el qual els alts càrrecs de Compromís i Podem no secunden la posició del president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, qui està tractant d'evitar una decisió dràstica respecte a aquest sector.

Per altra banda, la secretària autonòmica de Sanitat, Isaura Navarro, també ha mostrat els seus dubtes sobre el plantejament del president i l'alcalde de València, Joan Ribó, va assegurar que havia suggerit a la Generalitat el tancament de pubs i discoteques.

Per part seua,  el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, va explicar aquest dimarts en una entrevista concedida a À Punt que "Per a salvar el turisme, pot ser que siga necessari tancar els pubs". No obstant això, el secretari autonòmic exclouria d'aquestes mesures a l'oci cultural.

A més, Nomdedéu també va destacar les "dramàtiques" xifres de l'atur conegudes ahir, que van revelar que el nombre de persones desocupades en la Comunitat ha augmentat en 42.500. Per tant, el total de persones desocupades se situa en 391.100. Segons Nomdedéu, el 77% del total de llocs de treball perduts estaven ocupats per persones amb un contracte temporal, mentre que només un 22% tenien un contracte indefinit. A més, el 88% de les noves persones parades (+37.463) provenen únicament del sector serveis i l'increment més important de l'atur es registra a les comarques d'Alacant (+17,86%).

Per això, el secretari autonòmic va concloure que les dades indiquen que l'impacte diferencial de la crisi de la COVID-19 en la Comunitat és producte directe d'un model econòmic "feble, basat en els serveis de baix valor afegit i on l'excessiva especialització turística té com a conseqüència un model d'ocupació precària, temporal i volàtil".

Te puede interesar
Lo más visto