La família afectada pel desnonament del fons voltor ja té una nova llar

La Regidoria d'Habitatge ha destinat de manera provisional un habitatge habilitat per a situacions d'emergència

General 29 de julio de 2020 Redacció
desnonament-al-carrer-rio-nervion_xl

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló facilitarà un pis pont del parc municipal a la família afectada la setmana passada pel desnonament del carrer Riu Nervión per part d'un fons voltor. La mare afectada i el seu fill menor accediran a una dels habitatges municipals que disposa la Regidoria per a situacions d'urgència, entre altres, per a aquelles persones que han patit un desnonament i es troben en una situació de vulnerabilitat econòmica.

El desnonament va tindre molta repercussió i en ell van ser presents més de 40 persones entre afins i integrants de la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca), els qui es van manifestar per a frenar el desallotjament. Entre ells, també es trobaven els edils de Podem que formen part de l'equip de govern local, Mª Jesús Garrido (Habitatge) i Fernando Navarro (Transició Ecològica).

Per la seua part, María Jesús Garrido, destaca que des del dia del desnonament el departament d'Habitatge, la Regidoria de Serveis Socials i la Conselleria d'Habitatge han treballat conjuntament per a aconseguir un recurs residencial a aquesta família. Els Serveis Socials van facilitar primer una habitació provisional i ara Habitatge els traslladarà a un dels pisos d'emergència que es troba alliberat per a situacions excepcionals per desallotjaments o per vulnerabilitat socioeconòmica. La regidora afirma que romandrà de manera transitòria fins al mes de setembre, moment en el qual es preveu que la Generalitat els facilite un lloguer públic.

La regidora espera que la nova legislació en matèria d'habitatge que promouen el Govern i el Consell frenen «les pràctiques abusives dels fons voltor». Lamenta que els fons voltor «realitzen pràctiques» d'assetjament als inquilins per a rescindir els seus contractes i aconseguir un increment del preu del lloguer. A més, denúncia que aquesta actuació afecta a barris de Castelló com el Raval Universitari i Sensal i recorda que el Ple Municipal va aprovar recentment una declaració de reprovació contra els fons voltor i va reforçar la posició de l'equip de govern per a mitjançar en processos entre inquilins i aquestes societats d'inversió.

Garrit, així mateix, convida a la ciutadania a conéixer les ajudes existents del Reial decret del Govern en lloguer d'habitatge per la covid-19, sol·licitant cita prèvia (castello.es/citaprevia) en l'Oficina Municipal d'Habitatge, amb servei presencial al Palau de la Festa.

Te puede interesar
Lo más visto