El Consell inicia la licitació del nou mapa concessional de transport públic per autobús amb la CV-002: Vinaròs-Benicarló-Peníscola

El nou mapa de transport de la Comunitat implica la reestructuració i modernització de tota la xarxa de transport de viatgers per carretera

General 29 de julio de 2020 REDACCIÓ
200729-cv-002-vinaros-benicarlo-peniscola-1b_xl

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat la licitació del nou mapa concessional de transport públic per autobús amb el contracte de la concessió CV-002: Vinaròs-Benicarló-Peníscola", que té un valor estimat de 18.805.330,44 euros, i un terme d'execució de 10 anys.

Aquest és el primer contracte que ix a licitació que conforma el mapa de transport de la Comunitat Valenciana elaborat per la Generalitat per a reestructurar i modernitzar l'actual xarxa de transport de viatgers per carretera amb l'objectiu de reordenar tot el transport interurbà que està en la seua gran majoria caducat i no cobreix les necessitats de mobilitat dels ciutadans.

L'objectiu del departament que dirigeix el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, és aconseguir una major eficiència i sostenibilitat del sistema en el mitjà-llarg termini, atendre la demanda real i les necessitats dels usuaris i usuàries, i fomentar la utilització del transport públic enfront del vehicle particular.

Aquest contracte integrarà tots els trànsits de Vinaròs, Benicarló i Peníscola entre si, que anteriorment eren atesos per la concessió CVCS-105 Castelló-Alcanyís i Castelló-Vinaròs, ja caducada i que comprenia un àmbit molt més ampli, ja que incloïa diverses comarques.

Major servei per a 62.197 habitants

D'aquesta manera, donarà servei a una població de 62.197 habitants d'aquests tres municipis, per al que comptarà amb un mínim de nou autobusos, que seran accessibles per a persones amb diversitat funcional i equipats amb moderns sistemes d'informació al viatger.

En total, realitzaran 628.318 quilòmetres anuals. Amb una longitud de línia de 42 quilòmetres, el servei es prestarà mitjançant una línia principal entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola, que tindrà, a més, una variant per a connectar amb l'estació de Renfe de Benicarló.

D'aquesta manera, es donarà cobertura a aquestes tres localitats costaneres que presenten una intensa relació funcional entre si i comunicarà els nuclis de població amb els centres d'atracció més importants de l'àrea que actuen com són els centres comercials i de serveis: Agència Tributària, l'INSS i el SERVEF a Vinaròs, l'Oficina de la Tresoreria de la Seguretat Social a Benicarló, i el Centre Sanitari Integrat de Benicarló.

Així mateix, es planteja una circulació cada 30 minuts per sentit a l'hivern i cada 15 minuts a l'estiu, assegurant, a més, la connexions amb l'Hospital Comarcal de Vinaròs i les estacions de Renfe a Vinaròs i Benicarló.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d'accessibilitat i altres característiques establides en la llei d'Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana; hauran d'estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d'Ajuda a l'Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d'última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

Te puede interesar
Lo más visto