Vinaròs consolidarà murs dels jaciments ibers del Puig de la Misericòrdia i Peregil

Finalitza la campanya arqueològica del jaciment de la Misericòrdia que s'ha centrat en els nivells inferiors del segle VI a.c.

General 29 de julio de 2020 REDACCIÓ
Vinaros14-710x500

L'Ajuntament de Vinaròs té previst actuar l'any vinent en la consolidació de murs dels jaciments ibers del ‘Puig’ de la Misericòrdia i el Perengil. Per a això s'habilitaran partides econòmiques en el pressupost del 2021, segons ha informat aquest matí la edila de Cultura, Anna Fibla.

Hi ha un jaciment arqueològic que es tracta d'una torre de la segona guerra Púnica, que precisa manteniment després d'haver passat uns vint anys de la seua última excavació.

Fibla va anunciar que l'any vinent es consolidarà i reforçara aqueixa zona que amenaça amb esfondrar-se. A més, va apuntar que des de l'Ajuntament es vol aprofitar aquests recursos arqueològics a nivell turístic.

Referent a les excavacions dutes a terme aquest estiu en el jaciment del ‘Puig’ de la Misericòrdia, el Cap del Servei d'Arqueologia de la Diputació de Castelló, Arturo Oliver, va recordar que es tracta d'una residència fortificada del segle VI a.c., que té els seus inicis un segle abans, «és un edifici molt singular, pràcticament no hi ha paral·lels d'aquest tipus d'edificis, podrem parlar d'una residència fortificada palatina». 

En aquesta campanya d'excavacions s'ha treballat en un parell de recintes comunicats de l'edifici, el qual amb el pas dels segles es va anar modificant. També s'ha excavat el recinte situat fora de l'edificació, part del qual degué estar en el seu moment al descobert.

També s'ha excavat la perifèria del recinte, on s'ha trobat per a sorpresa dels arqueòlegs estructures arquitectòniques, concretament en la part sud.

Per a la pròxima anualitat la campanya arqueològica cercarà finalitzar els treballs en les zones exteriors del nivell del segle VI a.c., per a en les campanyes següents entrar en els nivells del segle VII a.c..

Te puede interesar
Lo más visto