Orpesa aposta aquest estiu per una àmplia agenda d'actes culturals i d'oci

General 29 de julio de 2020 REDACCIÓ
oropesaaaa-980x649

Orpesa aposta aquest estiu per una àmplia agenda d'actes culturals i d'oci. D'aquesta manera, la localitat ofereix durant aquests mesos tot tipus d'activitats, per a xicotets i majors, en les quals es combinen cultura, oci i història i en les quals la música té un paper fonamental.

Mostra d'això és el festival eclèctic Estiu SonOr, una cita que durant juliol està oferint al públic actuacions variades, amb especial atenció als grups de la terra. Els encarregats de baixar el teló d'aquesta primera edició seran Bluet, un quartet de blues que presentarà al públic temes del seu últim treballe Look at em, el dissabte 25 de juliol.

La música tornarà a instal·lar-se en el municipi, del 4 al 8 d'agost, amb el Orfim, un festival de caràcter internacional que serà inaugurat pel grup espanyol de música antiga Música Ficta. Per l'escenari passaran formacions com Ensemble Fontegara, Melomans o Innerlands, que actuaran a l'esplanada firal situada al carrer José Rivera Forner.

Es tracta de dos festivals que s'emmarquen dins de Vilantic, el nou circuit cultural d'Orpesa amb el qual es pretén dinamitzar el barri antic de la localitat amb una nodrida agenda formada per actes molt diversos i per a tots els públics. Durant juliol i agost, veïns i estiuejants tenen l'oportunitat de submergir-se en la història del municipi a través de visites guiades teatralitzades en les quals conèixer més sobre el castell, l'antiga presó o el Pou del Ravalet.

A més, els visitants també podran gaudir de la meravellosa costa d'Orpesa al mateix temps que es posen en forma amb la pràctica d'esports com el ioga, pilates, taitxí, gimnàstica de manteniment i zumba. Unes sessions que s'estendran durant tot l'estiu per les diferents platges de la localitat.

Així mateix, veïns i estiuejants podran assistir a actuacions teatrals i circenses a peu de carrer i passejar pels racons més emblemàtics del barri antic al ritme dels versos de poetes com Miguel Hernández, Gloria Fuertes, Góngora o Antonio Machado, entre altres.

Els més curiosos podran descobrir els secrets que guarda aquesta localitat costanera a través de rutes guiades gastronòmiques, nits màgiques en el far sota la lluna plena i excursions pels paratges naturals. Unes activitats en les quals serà imprescindible la inscripció prèvia en les oficines de turisme, bé siga a través del telèfon o de manera presencial, perquè l'aforament és limitat amb la finalitat de poder garantir la salut dels participants.

La programació estival la completa el nou autocinema, on es projectaran pel·lícules per a tots els públics al juliol i agost. El cartell la formen cinc projeccions que tindran lloc els divendres a la nit, a partir de les 23.00 hores.

Més informació en www.oropesadelmarturismo.com.

Te puede interesar
Lo más visto