El Departament de Salut de Castelló para atenció urgent en 18 punts d'atenció

Existeix almenys un en cada zona bàsica de salut, 3 a la ciutat de Castelló, més el servei d'urgències de l'Hospital General

General 29 de julio de 2020 REDACCIÓ
gva hospital general

El Departament de Salut de Castelló disposa en l'actualitat d'un total de 18 punts d'atenció continuada (PAC), 3 dels quals es troben a la ciutat de Castelló, i als quals cal sumar el servei d'Urgències de l'Hospital General Universitari (HGUCS).

L'atenció sanitària urgent està així garantida en cadascuna de les zones bàsiques de salut amb, almenys, un PAC, que atén en els horaris de tancament dels centres de salut i consultoris de la mateixa o, en el cas del PAC Trullols, vesprades, nits i festius.

En tots ells les persones que consideren que necessiten atenció sanitària urgent disposen d'un equip mèdic i d'infermeria que evitaria, en una gran part dels casos, haver d'acudir a Urgències en un hospital.

El personal d'urgència del HGUCS ha detectat en les últimes setmanes un increment dels casos lleus o molt lleus que acudeixen al centre per a ser atesos i que, després del triatge, esperen en les sales d'espera més temps del desitjable. Cal recordar que l'atenció no és per ordre d'arribada, sinó per gravetat de la patologia.

Per això, l'hospital vol fer una crida a la ciutadania perquè recórrega als PAC com a primera opció en la seua atenció sanitària urgent o que sol·liciten, telefonant al 1-1-2, instruccions sobre a quin centre acudir després d'explicar la seua malaltia.

D'aquesta manera, els temps d'espera quedarien reduïts i s'optimitzarien els recursos sanitaris existents, millorant la qualitat del servei i l'eficiència de l'atenció.

Te puede interesar
Lo más visto