Més de 1000 contagis a Espanya per primera vegada en la nova normalitat

Cap autonomia es deslliura de rebrots actius i Aragò, Catalunya y Madrid són les més afectades

Sanitat 30 de julio de 2020 REDACCIÓ
coronavirus-respuestas
La Opinión de Murcia

Per primera vegada des de l'u de maig, Espanya ha registrat més de 1000 contagis per coronavirus. Així s'ha traspassat els tècnics del Ministeri de Sanitat van fixar  com a acceptable per a gestionar la pandèmia durant la 'nova normalitat' sense haver de recórrer a confinaments generalitzats: un miler de nous contagis diaris.

L'1 de maig, quan al país encara li faltava una mica més d'una setmana per a entrar oficialment en la desescalada i vivia tancat a casa, va comptabilitzar 1.175 casos.

Concretament, el departament de Sanitat va notificar aquest dimecres 1.153 positius amb data de diagnòstic el dia previ. Fins al moment, Espanya ja lídia amb quasi 400 brots actius, però no superava el miler d'infectats diaris des de fa 90 dies. 

No obstant això, es tracta d'un llistó que és una espècie de 'artifici' comptable que usa Sanitat en les seues estadístiques, en les quals només fa públics els casos diagnosticats en les últimes 24 hores. Realment, el Govern de Espanya va elevar ahir fins als 282.641 el número d'infectats a nivell nacional, sumant en un sol dia 2.031 nous contagiats. Aquesta és una xifra molt més d'acord amb les que van facilitar les comunitats autònomes; entre elles Catalunya, que hui va assegurar haver detectat 969 positius.

D'altra banda, cal destacar que són tres comunitats les que van tornar a sumar més del de 7o% dels casos notificats aquest dimecres. Aragó, on es continua lluitant contra els brots de Saragossa després d'haver-hi perimetrat els de les comarques agrícoles d'Osca, va continuar al capdavant amb 424 infectats. En segon lloc es troba Catalunya amb 211 i els seus focus encara no controlats en l'àrea metropolina de Barcelona. I, per part seua, Madrid es va afermar en la tercera posició amb 199 positius.

Cap altra comunitat va superar el centenar de nous positius. No obstant això, el País Basc va comunicar 88 infectats i Andalusia 61. D'questa manera es confirma que el virus continua estenent-se per tota la geografia nacional, on cap autonomia es deslliura de rebrots actius.

Te puede interesar
Lo más visto