Onda executa les reformes dels col·legis Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII per a obrir al setembre

L'Ajuntament avança els 6’3 milions d'euros del Pla Edificant i vela per la seguretat dels estudiants ondencs

Educació 30 de julio de 2020 Redacció
COLEGIOMESTRECABALLERO
CEIP Mestre Caballero

 Les obres per a reformar i adequar els centres educatius Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII, corresponents al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, s'estan executant durant els mesos d'estiu. Malgrat la paralització que els terminis administratius han patit per l'Estat d'Alarma de l'adjudicació de les tres inversions, ja està adjudicat i s'està executant conforme al termini previst per part de l'Ajuntament d'Onda.

L'Ajuntament ha avançat els diners per a sufragar les obres en els tres col·legis, a expenses que després l'administració autonòmica complisca amb el seu compromís. L'objectiu del govern municipal és garantir que les actuacions estiguen acabades abans de l'inici del pròxim curs escolar perquè no afecten la seguretat dels alumnes i docents ni a la qualitat educativa.

D'altra banda, el projecte d'ampliació de la Secció de l'IES Serrà d’Espadà ja està licitat per un valor de 5.674.822 euros i en procés d'adjudicació.

«La comunitat educativa és una de les àrees més castigades per la covid-19. Reconeixem i ens sumem a l'esforç titànic per mantindre la qualitat educativa dels nostres joves garantint la reforma dels tres centres educatius en el termini estimat perquè estiguen llestos en l'esperat inici de curs», ha destacat la regidor d'Educació i Formació, Estela Badenes.

En concret, en el CEIP Baltasar Rull estan treballant al voltant de 12 persones que s'encarreguen de reformar i adequar les zones exteriors, condicionant la zona enjardinada i construint un magatzem per al gimnàs, així com ampliant la cuina.

En el CEIP Mestre Caballero compten amb 6 obrers que actuen en la zona de circulació exterior amb una coberta entre edificis i, per part seua, en el CEIP Pio XII també s'està remodelant la zona exterior de l'edifici mitjançant la construcció d'una rampa d'accés, pintat de pati amb producte antilliscant, un mur de contenció i la formigonada dels parterres d'arena, en el qual estan treballant 5 operaris.

Te puede interesar
Lo más visto