Borriana demanarà l'accés directe al seu port des de l'autopista AP7

General 30 de julio de 2020 REDACCIÓ
burriananova_instalaciones

L'equip de govern municipal de Borriana proposarà aquesta vesprada en el Ple del mes d'agost, que se celebra a compte el 30 de juliol, una moció per a sol·licitar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat l'obertura d'una eixida i entrada directes a l'autopista AP7 aprofitant les infraestructures existents.

En la moció s'insta que com més prompte millor s'inicien les actuacions pertinents per a garantir la necessària connexió entre el sud del port de Borriana i l'AP7. La justificació és que els accessos actuals en aquesta zona vital per a l'economia local es fan a través de l'avinguda Jaime Chicharro (al sud), i l'avinguda la marina (carretera del Grau, al nord) amb una intensitat diària de més de 20.000 vehicles.

En l'escrit que serà aprovat en el Ple, el govern municipal recorda que aquestes dues vies quan es van obrir eren carreteres interurbanes, i avui dia s'han convertit en vies urbanes i els accessos es fan a través del nucli urbà del municipi.

Per a l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, des que es van posar en funcionament la CV18 i l'A7, les comunicacions de Borriana han millorat substancialment, no obstant això, en l'àmbit local el Port de Borriana i tota la seua zona marítima segueixen amb «connexions precàries».

A més, ha indicat que l'eixida actual de l'AP7 a Borriana es troba a més de 7 km del port i l'accés a aquesta transcorre per vies urbanes de Borriana i Les Alqueries, i amb la recent liberalització de l'AP7, que passa a tan sols 4 km del Port de Borriana, suposa un increment de trànsit en aquesta via.

Te puede interesar
Lo más visto