Els col·legis i instituts de Castelló tindran espais per a aïllar a simptomàtics

Sanitat 30 de julio de 2020 REDACCIÓ
clase

El pròxim curs s'habilitarà en cada centre educatiu una dependència o local per a l'aïllament temporal de l'alumne o treballador que presente símptomes de coronavirus durant la seua jornada escolar i un procediment per a informar pares i mares. Així consta en el pla de contingència de la Conselleria d'Educació.

La Conselleria estableix que els alumnes hauran d'abstenir-se d'acudir a classe amb simptomatologia compatible amb la COVID-19 o si estan diagnosticats o en quarentena domiciliària. Les famílies hauran de prendre'ls la temperatura tots els dies abans d'anar al centre educatiu.

Si ja en el centre inicia símptomes o són detectats, a l'alumne se li aïllarà en aquest espai, que haurà de comptar amb ventilació, se li dotarà d'una màscara quirúrgica a ell i a l'adult que el cuide fins que arriben els seus pares, que hauran de telefonar al 900 300 555 o el centre de salut. Si té dificultats per a respirar o està greu, es donarà avís al 112.

A més, es recomanarà recordar a l'inici del matí les mesures preventives bàsiques fins que assumisquen la rutines, així com a l'entrada i eixida del centre. El protocol fa referència també a les mesures en els menjadors, (rentada de mans abans i després, no compartir aliments, utensilis i begudes i distància, encara que reconeix la complexitat de l'ús de la màscara mentre es menja), transport, entrades i eixides del centre, on establiran accessos diferenciats sempre que es puga. També s'aconsella limitar les interaccions amb gent aliena al centre, i senyalitzar una distància de 2 metres en l'accés al centre des d'on els pares puguen deixar als xiquets.

Te puede interesar
Lo más visto