Comencen les labors de reasfaltat en la rotonda de 'El Fanal' aprofitant l'obra de la nova parada del TRAM

L' Ajuntament de Castelló espera que la remodelació estiga llesta per al mes de setembre

General 31 de julio de 2020 REDACCIÓN
1300525_1

Les obres en la plaça de la Independència per a la nova parada del TRAM avancen a contrarellotge des que es van reprendre el passat mes de juny. L'estat d'alarma va obligar a parar-les durant unes setmanes. Becsa, l'empresa adjudicatària de la intervenció, ha començat amb les labors d'asfaltat en la rotonda de 'El Fanal', i segons apunten des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, s'espera que l'actuació finalitze el mes vinent de setembre.

Per la seua part el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes ha explicat que aprofitant l'obra de la nova parada del TRAM, des del consistori es va demanar que s'incloguera el reasfaltat de la rotonda ja que el paviment es trobava en un estat molt deteriorat.

Ribes ha manifestat a més que la Conselleria no els ha traslladat nous retards en l'obra pel que preveuen que la nova parada del TRAM puga estar operativa en les primeres setmanes de setembre, coincidint amb la volta dels castellonencs de les seues segones residències i amb l'inici de curs en l'UJI, amb la condició d'evitar problemes en el trànsit rodat pels talls de carrers que impliquen les obres.

Aquesta actuació comporta, a més, l'adequació d'un carril reversible al costat del Passeig Ribalta, entre la plaça de la Independència i l'avinguda Barcelona. A més, s'ha dissenyat un carril reversible de 3 metres que permeta la circulació del TRAM al llarg del Passeig Ribalta en tots dos sentits, donada la falta d'espai per a poder establir dos carrils per sentit; mentre que en l'avinguda Barcelona i en la plaça de la Independència s'ha projectat un carril per cada sentit de circulació.

També es procedirà a la remodelació de la vorera nord de la plaça de la Independència, per a instal·lar la nova parada. Així mateix, s'eliminen els semàfors centrals de la plaça, de manera que funcionarà com una glorieta.

Cal recordar que aquesta actuació està cofinançada per la Conselleria d'Obres Públiques que sufraga els 276.000 euros de l'obra civil i l'Ajuntament de Castelló que finança la senyalística i semaforització amb un cost de 204.000 euros.

Te puede interesar
Lo más visto