Així serà el primer curs escolar i universitari poscoronavirus

Es donen a conéixer els protocols de seguretat que se seguiran en el retorn a les aules

Educació 01 de agosto de 2020 REDACCIÓ
unnamed

Els protocols per a la volta a les aules contemplen la reducció de l'aforament de les classes al 50%, l'ús obligatori de la màscara dins de totes les instal·lacions i fins i tot a l'interior de l'aula, sempre que no siga possible garantir la distància mínima de seguretat de 1,5 metres, i la prohibició de romandre en els corredors.

Universitats

Per el que respecta a les universitats, les Conselleries i Sanitat indiquen que l'estudiant haurà d'informar-se de l'organització, ubicació i els horaris de les classes presencials abans d'acudir al campus, amb l'objectiu d'assegurar que la seua assistència és corresponent.

Aquelles persones a les quals se'ls haja diagnosticat la Covid-19 i no hagen finalitzat el període  d'aïllament requerit, les que tinguen símptomes compatibles amb la malaltia, o les que es troben en quarantena domiciliària per haver tingut contacte estret amb algun afectat, no podran accedir a la universitat.

La màscara serà obligatòria en laboratoris i pràctiques, encara que es puga garantir la distància.

Col·legis i instituts

El pla de contingència de col·legis i instituts detalla que s'han de "escalonar els horaris de descans, senyalitzar la distribució de l'alumnat per sectors, reforçar la vigilància" i garantir la distància de seguretat, igual que en la resta de zones comunes i sales utilitzades com la biblioteca o l'aula d'informàtica.

L'ús de màscara seguirà les mateixes normes que en la universitat, excepte en Educació Infantil i en els nivells de Primària organitzats com a grups de convivència estables, on el seu ús no serà obligatori.

La presencialitat, segons la ministra d'Educació, Isabel Celaá, és crucial: "si hem aprés alguna cosa durant aquesta pandèmia és que els resultats de la presencialitat escolar són insubstituïbles".

Te puede interesar
Lo más visto