L'operació eixida d'agost, marcada per la incertesa pel coronavirus

Al mes de juliol la mobilitat ha caigut un 11% respecte a 2019, mentre que l'accidentalitat no ha experimentat el mateix descens, que només ha sigut del 5%

General 31 de julio de 2020 REDACCIÓ
atascos2
República.com

L'operació eixida d'agost comença aquest divendres a les tres de la vesprada, que enguany es presenta una miqueta atípica amb motiu del coronavirus. I és que, segons la Direcció General de Trànsit (DGT) és més difícil fer previsions concretes sobre la xifra de desplaçaments i per això demana "autoresponsabilitat".

Aquesta és la segona operació especial de trànsit d'estiu, després de la del mes de juliol durant la qual la mobilitat ha caigut un 11% respecte a 2019. No obstant això, l'accidentalitat no ha experimentat el mateix descens, que només ha sigut del 5%. Concretament aquest mes de juliol s'han produït cent sinistres mortals i 109 morts, 6 menys que l'any passat. D'aquesta manera, la DGT ja va alertar de l'augment de la velocitat en les carreteres espanyoles després de l'estat d'alarma.

Pel que fa al número de desplaçaments, de l'1 al 29 de juliol les carreteres han registrat un total de 37 milions de desplaçaments de llarg recorregut, un 11,15% menys que l'any passat. En concret, els dies laborables la mobilitat s'ha reduït un 8,6% i un 17,5% els caps de setmana. A més, la reducció dels moviments transfronterers arriba al 23,9%.

Al mes d'agost la DGT comptarà amb 1.324 punts de control de velocitat, 216 cambres de control de telèfon i mòbil, 11 drons (3 d'ells amb capacitat de denunciar) i 15 furgonetes camuflades. I com sempre, Trànsit recorda la importància de l'ús del cinturó i el casc de seguretat, mantindre la distància de seguretat i evitar distraccions al volant.

Te puede interesar
Lo más visto