ASCER celebra la seua Assemblea General i realitza un balanç sobre la gestió de la covid-19

El president ha destacat el valor que ha tingut la unitat sectorial i coordinada en la gestió de la covid-19

General 31 de julio de 2020 REDACCIÓ
ASCER

Ha tingut lloc l'Assemblea General de ASCER, durant la qual el president de l'Associació, Vicente Nomdedéu, i el seu secretari general, Alberto Echavarría, han realitzat un balanç de la gestió de la crisi generada per la covid-19 i han exposat els desafiaments que té per davant la indústria en aquesta nova conjuntura.

El president ha informat que durant el primer semestre d'enguany el conjunt de les vendes sectorials ha caigut un 11,3 % respecte del mateix període de l'any anterior. En aqueix sentit, el secretari general ha destacat que el sector tauleller va poder continuar treballant malgrat la paralització i confinament total del país ja que la indústria va continuar carregant i atenent els seus compromisos comercials, i reprenent la seua activitat productiva com a li va anar possible, fins i tot abans que altres activitats.

El president de ASCER ha valorat que en situacions de greu crisi com aquesta «es fa més evident el valor de la unió sectorial, forta, representada i actuant amb una sola veu de forma coordinada davant totes les administracions, institucions i agents socials»

Nomdedéu ha matisat: «la parada total del país i la prolongada situació de confinament ha generat una disrupció mai vista en l'activitat i en l'ocupació». En els futurs mesos, “«se'ns fa impredictible saber com es mantindran els ritmes de consum de rajoles ceràmiques».

Respecte dels desafiaments de la indústria, el president de ASCER ha destacat en el pla economicofinancer, la necessitat que es continue injectant liquiditat a les empreses amb mesures directes, àgils i de fàcil accés ja que la indústria necessitarà més suport per a abordar els pròxims mesos i és necessari garantir la seua solvència.

Quant al marc laboral, Nomdedéu ha posat l'èmfasi en el fet que caldrà continuar treballant de forma flexible en l'ajust de la força laboral a les necessitats productives dels pròxims mesos. La pau social i una compressió per part dels agents socials de la situació es fan necessàries davant el que pot venir.

Així mateix, ha reivindicat la importància de la indústria en l'economia i que se li reconega el paper que exerceix, i es promoga el món industrial i l'empresarial com a generador d'ocupació estable i de qualitat.

Respecte de les accions de mercat, el president de ASCER continua reivindicant la necessitat de posar en marxa un pla d'activació de la demanda per a dinamitzar l'economia, i ha posat en valor les oportunitats de la ceràmica. A més, ha posat l'accent: «davant una nova era en la qual la higiene i la salut és una prioritat, la ceràmica gana pese davant els seus competidors davant les seues altes propietats tècniques».

En el pla energètic, Nomdedéu continua reivindicant una energia competitiva i un suport de la cogeneració en el sector, perquè reba un tractament retributiu just que permeta mantenir aquesta eina de competitivitat, sostenibilitat i alta eficiència. En la línia energètica i de descarbonització, ha ressaltat que la indústria «està fent un seguiment a les possibles alternatives energètiques en la producció de rajoles ceràmiques» i ha confirmat el ferm compromís del sector a continuar millorant els seus processos.

Te puede interesar
Lo más visto