Condemnats per prostituir a una dona i una menor a Castelló

Van captar a les víctimes a Nigèria i les van obligar a tindre sexe sota amenaces

Successos 31 de julio de 2020 REDACCIÓ
1306457_1

Tal com informa el periòdic Mediterráneo, dos homes i una dona, tots ells d'origen nigerià, han sigut condemnats a penes de presó que oscil·len entre els quatre i deu anys de presó per captar, prostituir, amenaçar i retindre a una dona i a una menor a Castelló. L'Audiència Provincial els considera culpables dels delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, prostitució coactiva i blanqueig de capitals, segons la sentència a la qual ha tingut accés el diari.

Segons els fets que declara provats el tribunal, els processaments, de connivència amb altres persones no identificades, es dedicaven a captar a dones en condicions de vulnerabilitat econòmica al seu país d'origen per a portar-les a la província i explotar-les sexualment. En el marc d'aquesta xarxa de tràfic, l'any 2015 van convéncer a una mare perquè deixara viatjar a Espanya a la seua filla de 17 anys, sota la promesa de treballar i guanyar molts diners per a ajudar a l'economia familiar.

L'adolescent va viatjar a Madrid, acompanyada de dos integrants de la xarxa que van fingir ser els seus pares. Van agafar un tren que va portar a la menor a la capital de la Plana i, una vegada a Castelló, van despullar a la xica de la seua documentació i el seu telèfon mòbil i li van dir que no podia eixir de l'habitatge. La víctima va rebre instruccions que havia d'exercir la prostitució i pagar un gran deute que, suposadament, havia generat per les despeses del viatge (50.000 euros).

La menor es va negar en rotund, però els membres de la xarxa la van amenaçar i li van recordar que al seu país l'havien sotmesa a un ritual de vudú. La jove, segons resa la sentència, es va veure obligada a tindre sexe a canvi de diners i exercia la prostitució diàriament. Tots els diners que recaptava li ho quedaven els tractants. No tenia llibertat de moviment i quan recriminava als acusats les condicions en les quals es trobava, aquests l'amenaçaven amb causar mal als seus familiars.

En el 2016 una altra dona, aquesta vegada major d'edat, va ser captada a Nigèria i traslladada també a Castelló amb la mateixa fi. La xarxa sí que va especificar en aqueixa ocasió a la dona que havia de dedicar-se a la prostitució abans del viatge, però va ser víctima dels abusos, amenaces i ritus de vudú de l'organització.

Les dues víctimes van patir danys morals per aquests fets, mentre els acusats utilitzaven els diners de la prostitució per a blanquejar-lo mitjançant dos comerços de la capital de la Plana: un de productes africans i un altre d'objectes de segona mà.

Els investigadors van arribar fins als negocis, els van registrar, van confiscar diners i efectes i van detindre als processaments. A més de la pena de presó, els tres condemnats hauran de pagar 114.600 euros a les víctimes.

Te puede interesar
Lo más visto