El IES Politècnic de Castelló i el CIP FP de Cheste impartiran estudis per a la conducció de vehicles de transport per carretera

Com ha explicat Arcadi España, així "el Consell dona resposta a la petició de les associacions de transportistes per a professionalitzar el sector de transport de mercaderies a través de la Formació Professional"

Educació 31 de julio de 2020 REDACCIÓ
GpuzkoapeajesTS_NoticiaAmpliada-Alto-Automatico
Diario del Puerto

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport han impulsat la implantació dels estudis de tècnic o tècnica en conducció de vehicles de transport per carretera en els instituts IES Politècnic de Castelló i el CIP FP de Cheste.

Així, aquests estudis, que fins ara només es podien cursar a Alcoi, estaran presents en totes les províncies de la Comunitat Valenciana. 

Amb aquest motiu, representants de les associacions de transportistes de mercaderies han sigut informats d'aquest projecte en una reunió  que han mantingut amb Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, la directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, i el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia.

D'aquesta forma, "el Consell dona resposta a la petició formulada per les associacions de transportistes per a professionalitzar el sector de transport de mercaderies a través de la Formació Professional", ha explicat  Arcadi España. I és que, "el transport de mercaderies per carretera és un sector de singular importància en l'economia, tant en termes de valor afegit brut com d'ocupació, sense oblidar els efectes indirectes sobre les activitats que d'ell depenen", com ha remarcat el conseller.

"Per tant -ha continuat- per a la Generalitat resulta imprescindible que els professionals que desenvolupen està activitat tinguen una qualificació professional completa, ajustada a les necessitats del sistema productiu, de tal forma que s'impulse el desenvolupament d'una economia més competitiva i innovadora, obrint pas cap a les activitats que, com el transport de mercaderies, són demandants d'ocupació".

Més concretament, en la reunió, s'ha informat de la implantació d'aqueixos estudis per al pròxim curs 2020-2021, així com de les principals característiques d'aquest cicle formatiu, les seues competències generals, professionals, personals i socials.

Per part seua, les associacions de transportistes han mostrat la seua disposició a col·laborar en tot el que fora necessari, com facilitar vehicles que permeten desenvolupar la part pràctica de la formació o contactar amb empreses que disposen de simuladors de conducció de camió.

En aquest sentit, el Pla de la Formació Professional valenciana, que va presentar aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, implica un augment de l'oferta de cicles i, sobretot, el trànsit de la requalificació i la certificació del treball que es podrà completar amb un títol de formació reglada.

Te puede interesar
Lo más visto