«Castelló ahir va dir que sí a la cultura segura»

Juan Carlos Vidal, director de Mar de Sons

General31 de julio de 2020 Raquel Artuñedo
mar de sons publico

La ‘nova normalitat’ i la cultura són compatibles. Així ho va demostrar ahir el cicle Mar de Sons del Grau de Castelló amb el seu primer esdeveniment. Les mesures de seguretat es van complir en tot moment: marcaretes, desinfecció de mans i distància de seguretat van ser els elements principals.

Nil Moliner va ser l'encarregat de donar començament al festival en el qual va interpretar les cançons del seu disc Bailando en la Batalla. El concert va ser un èxit, les entrades estaven esgotades i els 800 assistents van poder cantar amb l'artista el seu ‘Soldadito de Hierro. També va actuar Decajón, un grup local que va presentar alguns dels seus temes nous en directe.

Nil Moliner Mar de Sons
El director de Mar de Sons, Juan Carlos Vidal, valora positivament l'esdeveniment malgrat les dificultats i assegura: «És un bon moment per a veure que la cultura té la capacitat d'adaptar-se a la normativa i es poden fer esdeveniments segurs on la gent pot passar-ho igual de bé. Castelló ahir va dir que sí a la cultura segura i al fet que la música en directe ha de continuar sonant». Així mateix, afegeix que el públic es va comportar i que els artistes estan molt implicats amb el projecte.

«La gent és molt més responsable del que pensem. Sabem que el moment requereix d'una gran responsabilitat individual i tots estem disposats a combinar l'oci i el compliment de les normes», opina el director del projecte.

Reprendre aquest tipus d'activitats suposa, segons Vidal, «una pilota d'oxigen per al sector de la cultura, en general, i de la música en directe, en particular», i sosté que la cultura és segura i cal fomentar-la. «Si tots posem de la nostra part l'oci, la seguretat i la cultura es poden compaginar».

En l'opinió de Juan Carlos Vidal, aquest esdeveniment pot ajudar al fet que el sector s'anime a programar més activitats, però «la gent ha de creure que els esdeveniments i la cultura estem preparats, tenim ganes i volem fer les coses bé i amb garanties».

Mar de Sons és un lloc segur contra el coronavirus, ja que les mesures de seguretat estan garantides. Mascareta, gel hidroalcohòlic, preses de temperatura, distància de seguretat, carrils d'accés i d'evacuació, notificació dels protocols, gots de plàstic d'un sol ús, desinfecció dels banys cada vegada que es fa ús d'ells i dels espais en finalitzar cada concert. Però la mesura més important per a l'organització ha sigut la traçabilitat dels assistents. Vidal explica que des que es fa el procés de compra tenen tota la informació de l'assistent: qui és, en quina zona va i amb quines 135 persones màxim es pot relacionar en l'esdeveniment. En cas que una persona notificara un positiu s'informaria ràpidament les persones del seu voltant que haurien estat en contacte amb ella.

mar de sons sillas
«La música és la banda sonora de la nostra vida i del nostre confinament i la societat ha de retornar-li a la música el que ella ha fet per nosaltres», exposa el director de Mar de Sons.

El següent concert és aquesta mateixa nit de la mà de M CLAN, i els pròxims seran a càrrec de Los Secretos (5 agost), Sofia Ellar (6 agost), Lola Índigo (8 agost), David Bisbal (12 agost), Pablo López (14 agost) i Miguel Poveda (17 agost). A més dels monologuistes Carlos Latre (13 agost) i Raúl Antón (7 agost).

Te puede interesar
Lo más visto