Els hospitals de la Comunitat ja comencen a notar els rebrots de COVID-19

Enfront del fort repunt de contagis, el Govern de Bèlgica va recomanar ahir que qualsevol viatger procedent de la província de València i de Castelló passe una quarantena de 14 dies abans d'entrar al seu territori

Sanitat 03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
hopsital-valencia-coronavirus-kQiE--620x349@abc
ABC.es

El fort creixement que experimenta el ritme de nous contagis des de la fi de l'estat d'alarma comença a deixar-se sentir als hospitals de la Comunitat Valenciana, a pesar que la sitaució actual de la pandèmia és molt diferent a la de fa quatre mesos.

Les dades encara no són una amenaça per a la capacitat assistencial d'aquests centres, la qual a més ha sigut reforçada de cara a una possible segona ona. I és que, aquest era el principal objectiu que es perseguia amb el confinament de la població: guanyar temps per a descongestionar els hospitals i per a dotar-los dels mitjans humans i sanitaris que el primer impacte de la pandèmia va evidenciar que necessitaven.

En aquests moments, segons preveu la Generalitat en el seu pla de contingència, els centres hospitalaris de la Comunitat Valenciana estan preparats per a assumir fins al doble d'ingressos diaris que els registrats durant la fase dura de la crisi sanitària. La marca d'aigua va quedar fixada llavors en 750 hospitalitzacions, el 29 de març. A diferència d'aquelles dades, aquesta setmana hi ha hagut 34, segons les dades del Ministeri de Sanitat i, per tant, parlem d'una diferència abismal en aquest sentit.

No obstant això, per altra banda des del 21 de juliol fins al divendres -data de l'última actualització de la conselleria-, les persones hospitalitzades en la Comunitat han augmentat un 63,7%, passant de 58 a 95. De la mateixa manera, els pacients en UCI han passat de 7 a 12 en aqueix termini; una gran diferència amb les 386 persones a les quals van atendre simultàniament aquestes unitats en els primers dies d'abril.

I és que en aquests moments els diagnòstics arriben abans i així s'evita l'empitjorament de molts d'ells. En els mesos de març, abril i maig, un de cada dos positius acabava hospitalitzat i d'aquests, un de cada deu necessitava de vigilància intensiva. Actualment la realitat és una altra: hi ha rastreig que fita la transmissió i el virus es detecta molt abans. D'aquesta manera hi ha dues conseqüències immediates: hi ha un major nombre de casos reportats i, en ser diagnosticats abans, els pacients són tractats abans, evitant així un empitjorament de la seua salut.

Bèlgica recomana quarantena als arribats de València i Castelló

Enfront del fort repunt de contagis, el Govern de Bèlgica va recomanar ahir que qualsevol viatger procedent de la província de València i de Castelló -Alacant va quedar exclosa- passe una quarantena de 14 dies abans d'entrar al seu territori així com una prova per a detectar el virus. A diferència de la quarantena generalitzada que va imposar fa just set dies Regne Unit a tota Espanya, Bèlgica sí que va diferenciar entre zones. Així, també va prohibir els viatges a Navarra, Aragó, Barcelona i Lleida.

Te puede interesar
Lo más visto