L'Audiència Provincial condemna a un home per robar en cases d'ancianes a Benicarló

L'autor del delicte era conscient que les víctimes, de 76 i 82 anys, vivien soles i tenien malalties físiques

Successos 03 de agosto de 2020 Redacció
1475908973_409852_1475909019_noticia_normal

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a una pena de huit anys i dos mesos de presó a l'home que va entrar a robar en diversos habitatges de Benicarló, on sabia que vivien ancianes soles i amb alguna malaltia.

La Sala li considera autor d'un delicte de robatori amb violència i intimidació, pel qual li imposa una pena de quatre anys i dos mesos de presó, d'un delicte continuat de robatori amb força, pel qual li condemna a altres quatre anys de presó, i d'un delicte lleu de lesions, pel qual li imposa una multa de 540 euros. Per als dos delictes de robatori, la sentència aprecia l'atenuant de drogoaddicció.

El primer assalt es va produir el 13 de desembre de 2016, quan el condemnat va grimpar per murs i teulades contigües a l'habitatge de la primera víctima i va accedir a la mateixa després de despenjar-se per la terrassa.

Una vegada a l'interior de la casa, en la qual sabia que es trobava sola una anciana de 76 anys afligida d'una malaltia pulmonar, va abordar a aquesta en el corredor, li va posar un ganivet en el coll i li va demanar diners. Després d'espentar-la i tirar-la al sòl, va registrar l'habitatge i es va emportar joies, rellotges i un telèfon mòbil per valor de més de 2.500 euros. A conseqüència de l'agressió, la dona va patir lesions en el muscle dret i ansietat per estrés.

Tres dies després, en la matinada del 16 de desembre de 2016, l'home va grimpar per les reixes de la planta baixa d'un altre edifici de Benicarló fins a aconseguir el primer pis, on sabia que vivia sola una anciana de 82 anys que patia demència senil.

Una vegada a l'interior, va registrar tota la casa mentre la víctima dormia i es va emportar diners i joies per valor de 950 euros. Al març de 2017 i a l'octubre de 2018 el condemnat va repetir el saqueig en aquest mateix habitatge seguint el mateix mètode per a emportar-se joies, diners, documentació i un telèfon mòbil.

Te puede interesar
Lo más visto