L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre sol·licita que es restablisquen les línies de Mitjana distància Vinaròs-Castelló

Amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, el Govern d'Espanya ha suprimit 8 de les 12 freqüències que unien Castelló amb la comarca del Baix Maestrat i molts veïns i veïnes han resultat afectats

General 03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
unnamed (3)
Ayuntamiento de Alcalà de Xivert-Alcossebre

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha aprovat una declaració institucional en la qual sol·licita al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que es restablisca el 100% de les freqüències de les línies de Mitjana distància entre Vinaròs i Castelló.

I és que, amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, el Govern d'Espanya ha suprimit 8 de les 12 freqüències que unien Castelló amb la comarca del Baix Maestrat. D'aquesta manera, molts veïns i veïnes de la localitat no ténen opció de desplaçar-se a Castelló o a altres municipis fins i tot quan es tracta de motius laborals, d'estudi o per gestions mèdiques i administratives.

Per això, el text de la declaració recorda que “després de molts anys de reivindicacions amb un destacat protagonisme dels municipis i de la ciutadania de la comarca, finalment es va aconseguir que el Baix Maestrat estiguera ben comunicat per tren amb Castelló, comptant amb freqüències suficients per a assegurar la utilitat i aprofitament de la línia”.

Es tracta d'una situació insostenible per als veïns de la localitat i per això la corporació municipal sol·licita al Govern central dotar amb partides pressupostàries suficients per a recuperar les inversions en transport públic. A més, pretén que realitze una reducció general en els preus dels títols de transport actuals –que l'abonament de 10 viatges tinga una vigència anual i no mensual i que s'oferisquen modalitats de bitllets destinats a estudiants i treballadors. Per altra banda, també se sol·licita que es cree el nucli de Rodalia de Castelló, possibilitant l'arribada de Rodalia a Alcalà de Xivert.

Finalment, altre aspecte al que al·ludeix la declaració institucional és la reactivació "de manera immediata” de la línia d'AVE entre Castelló i Madrid, l'eliminació del qual ha suposat "un important problema per al sector turístic de la província i, en concret del nostre municipi, ja que travessem un moment en què el turista nacional és fonamental per a la recuperació del sector”.

Per part seua, dins de les accions per a millorar el transport públic, l'Ajuntament es compromet a ampliar la freqüència de la línia d'autobusos Alcalà-Les Fonts-Alcossebre-Capicorb amb lóbjectiu d'atendre les demandes que utilitzen aquest transport per a anar a treballar.

Te puede interesar
Lo más visto