Segona jornada del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola amb les actuacions d'Adriana Mayer i l'Ensemble de l'Albera

Enguany s'ha adaptat la programació amb motiu de les condicions de mobilitat dels artistes internacionals per la pandèmia i hi ha una gran presència d'actuacions d'agrupacions valencianes

03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Rdp-Marga-2
Vinaròs News

La XXV edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que se celebra del 3 al 12 d'agost, comptarà amb un total de tretze concerts. Aquest esdeveniment està organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, amb la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Peníscola.

 

Així, enguany hi ha gran presència d'actuacions d'agrupacions valencianes de gran nivell gràcies al pla 'reaCtivem' i amb motiu de les condicions de mobilitat dels artistes internacionals per la pandèmia de la COVID-19. D'aquesta manera, el festival comptarà amb veus valencianes destacades, com Èlia Casanova, Premi Carles Santos de la Música Valenciana al millor disc de recuperació del patrimoni musical, o Mara Aranda en un espectacle familiar.

Concretament, el festival celebra demà dimarts 4 d'agost la segona jornada. Així, el públic podrà gaudir de dues propostes, un espectacle familiar d'accés lliure al Palau de Congressos a les 19.30 i el concert d'Adriana Mayer i l'Ensemble de l'Albera al castell del Papa Luna a les 22.30.

 

Serà el grup alacantí Galeria del Claroscuro, amb Anabel Sáez en el clavecí i la direcció, qui portarà al Palau de Congressos aquest espectacle per a públic familiar a partir de 6 anys. Es titula 'Los colores del corazón' i es tracta d'una experiència musical a través d'una posada en escena sensorial i minimalista, amb música barroca, instruments d'època, expressió corporal, titelles, colors i danses. Aquest és un espectacle concebut des de la innocència i la fantasia, lluny de la tecnologia, sense estrés ni soroll mental. La selecció de peces barroques i clàssiques de les quals es compon procedeix de mestres com Telemann, Vivaldi, Bach, Rameau o Mozart, interpretades per la flauta travessera barroca i el clavecí, que presentaran les emocions de la música i inspiraran mil fantasies.

 

Per altra banda, a la nit del dimarts tindrà lloc el concert de la 'mezzosoprano' Adriana Mayer i l'Ensemble de l'Albera, de València, al pati d'armes del castell del Papa Luna. Aquestes artistes oferiran el programa 'Crudelissima Clori. Filli adorata', el qual s'articula amb una selecció, a manera de pastitx, de moviments de cantates i sonates italianes.

 

Cal destacar que la celebració dels 25 anys de festival s'ajorna per les condicions sanitàries fins a l'edició de 2021.

Lo más visto