La Generalitat comença a abonar la carrera professional al personal interí

Es destinaran 65 milions d'euros per a fer front al pagament d'aquest complement per al personal interí

General 03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
interinos

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, amb la col·laboració de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, que ha treballat en l'habilitació dels crèdits, ha començat a abonar la carrera professional a les i els interins en la nòmina de juliol. Per a això, es destinaran un total de 65 milions d'euros, contemplats en els pressupostos de 2020 de la Generalitat, per a fer front al pagament d'aquest complement per al personal interí i amb la finalitat d'abonar alguns endarreriments al personal funcionari.

Del total dels 65 milions d'euros, 9,4 milions d'euros es retribuiran des del mes de juliol fins a desembre en la nòmina ordinària i, la resta, 55,6 milions d'euros corresponen a endarreriments, que s'abonaran en la nòmina de setembre.

D'aquesta mesura, es beneficiaran un total de 5.045 treballadors i treballadores que eren interins en 2015 quan es va aprovar el Decret de Carrera Professional que els excloïa d'aquest complement (Decret 186/2014) i que va ser anul·lat per sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. En aquesta línia, la carrera professional es pagarà tant a les i els interins com als qui ho eren en 2015 i s'han convertit en funcionaris i funcionàries de carrera o no se'ls han reconegut els períodes previs.

En aquest àmbit, l'Administració valenciana compleix amb els compromisos adquirits amb les i els empleats públics i reconeix a partir de la nòmina de juliol, la carrera professional i l'abonament dels endarreriments al setembre.

La carrera professional és un complement retributiu que reconeix l'experiència i mèrits aconseguits que només perceben els funcionaris de carrera de l'Administració valenciana des de fa cinc anys. No obstant això, la sentència del Tribunal Suprem de març de 2017 va obligar a fer-ho extensiu també a les i els interins amb més de cinc anys d'antiguitat. La fallada, que ratificava un acte previ del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), va reconèixer a més, el dret al fet que aquest complement es pagara amb efectes retroactius a les i els interins que havien deixat de percebre'l.

Te puede interesar
Lo más visto