Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló aprova Jornals de Vila 2020 per a contractar 174 persones en risc d’exclusió social

Ocupació destina 1,9 milions a la cinquena edició i augmenta en un 32 % el nombre de contractacions respecte a l'any anterior

General 03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
1290856_1

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat el projecte de Jornals de Vila 2020 de la Regidoria d'Ocupació pel qual es realitzarà la contractació a partir de setembre de 174 persones en situació d'exclusió social per a la realització d'activitats d'utilitat pública. Jornals de Vila va nàixer en 2016 com una iniciativa per a afavorir la inserció laboral de persones sense ocupació i arriba a la seua cinquena edició amb un augment en el nombre de contractacions respecte a l'any anterior i amb una inversió de 1,9 milions d'euros.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que Jornals de Vila va ser el primer pla d'ocupació municipal pròpia que va posar en marxa l'Ajuntament de Castelló. «Des de llavors, no ha parat de créixer, de les 43 persones contractades en la primera edició passarem a 174 per a enguany, això suposa un increment del 32% respecte a l'any anterior i un 300 % des que vam posar en marxa aquest projecte dirigit a millorar l'ocupabilitat i competències de persones en risc d'exclusió», ha indicat.

Marco ha recalcat a més que enguany, Jornals de Vila s'incorpora al Pla Contracta Castelló, que destina 2,37 milions d'euros a ajudes directes parar la creació d'ocupació i la contractació de persones desocupades en un context d'emergència econòmica i social per la covid-19.

La regidora d'Ocupació, Patrícia Puerta, ha destacat per la seua part que, amb Jornals de Vila «vam mostrar el nostre compromís per les polítiques d'ocupació i d'inserció laboral, com demostra el fet que el 90,18 % de les persones beneficiàries del programa en 2019 van manifestar que l'experiència adquirida els seria d'utilitat per a aconseguir una nova ocupació». 

La contractació de 174 persones en situació d'exclusió social es realitzarà a jornada completa durant quatre mesos per a la realització d'activitats d'utilitat pública. «Aquest programa té la finalitat de contribuir a pal·liar la situació de pobresa i exclusió social a la ciutat de Castelló, amb l'objectiu de la inserció en el mercat de treball dels col·lectius més desfavorits», ha apuntat la regidora d'Ocupació.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter