Marco destaca el treball dels ajuntaments en l'acord de recuperació de la Comunitat

L'alcaldessa posa en valor l'esforç i el consens aconseguit en el document 'Alcem-nos' per a «afrontar el futur amb més força»

General 03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
03-08-20 Foto de grupo

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha signat hui l'Acord institucional per a la recuperació de la Comunitat Valenciana, Alcem-nos, que recull 303 mesures distribuïdes en 13 grups de treball: serveis socials, salut pública, promoció econòmica i indústria, territori i mobilitat, agricultura i medi ambient, habitatge, seguretat i emergències, educació i cultura, finançament i fons europeus, innovació i digitalització, participació i cooperació, despoblació i turisme.

«Un document de 303 mesures que aplicarem amb autonomia municipal per a adaptar-ho en cada cas i que a Castelló abordarem a través del Consell Social de la Ciutat i de la Comissió per a l'Impuls de Castelló que hem constituït», ha explicat Marco. «És una guia per a la recuperació de la Comunitat Valenciana fruit del consens polític, de l'esforç i del treball de diputacions, petits i grans municipis, que marca els objectius que ens permetran afrontar el futur units i amb més força», ha apuntat l'alcaldessa. A més, en la seua intervenció en el Palau de la Generalitat, ha destacat el «paper fonamental dels ajuntaments per a la reconstrucció i la presa de decisions, al ser la primera administració a la qual acudeix la ciutadania». Marco també ha agraït la decisió que la taula institucional constituïda amb aquest acord de recuperació de la Comunitat Valenciana continue activa més enllà de l'acord signat hui.

Entre les més de 300 mesures que recull, Marco ha recalcat: «la importància de mirar cap a Europa com una finestra d'oportunitats, oberta al progrés i al futur». També ha ressaltat l'aposta que es dóna en la recuperació per la sostenibilitat i la igualtat, així com pel reforç del sistema de salut públic, que és fonamental com s'ha demostrat en aquesta pandèmia.

«La covid-19 és una emergència sanitària, però està tenint efectes importants en la societat i en l'economia, per això des de les administracions públiques hem de respondre amb tota la nostra força a situacions tan crítiques com aquesta», ha explicat Marco en la seua intervenció. «Som conscients que és necessari continuar fent passos per a aconseguir recuperar la normalitat i l'acord signat hui és un bon exemple, amb una taula institucional que representa a les entitats locals valencianes i que es constitueix per a definir les claus de la recuperació, de la generació de confiança i de la certitud», ha valorat l'alcaldessa.

Te puede interesar
Lo más visto