Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló impulsa un projecte participatiu entre productors agraris, comerços i consumidors per a llançar el Parc Agrari

L'objectiu és la cessió de terres abandonades i amb canals curts de comercialització i així reactivar l'agricultura i recuperar el cinturó verd periurbà

General 04 de agosto de 2020 REDACCIÓ
reunió consell agrari

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló impulsa un procés participatiu que té com a objectiu conéixer les necessitats reals de productors agraris, comerços i consumidors per a llançar el Parc Agrari. Es tracta d'un projecte que pretén ajudar a reactivar l'agricultura i recuperar el cinturó verd periurbà mitjançant la cessió de terres ara abandonades i amb canals curts de comercialització.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro,ha explicat que “després d'estar aquests mesos treballant amb el sector volem ampliar el projecte del Parc Agrari a tota la ciutat i, per això, hem fet uns qüestionaris en la web municipal perquè la ciutadania ens trasllade les seues impressions de com considera que hem de transformar la cadena agroalimentària tant en la producció, com en la comercialització i el consum d'uns productes d'un sector que s'ha demostrat essencial en la crisi de la covid-19”.

Per això, la Regidoria treballa en la creació d'una nova ordenança d'un banc de terres que facilite l'arrendament d'horts abandonats entre propietaris i productors. A més, aquesta institució pepara el desenvolupament de plataformes de comercialització de productes agroalimentaris i de proximitat que propicie la seua distribució en canals curts de venda evitant a l'intermediari i millorant la rendibilitat de l'activitat agrària.

I per altra banda, després del diagnòstic del sector que va realitzar l'Ajuntament amb una primera fase d'entrevistes entre associacions i productors i una radiografia del parcel·lari, ara llança un segon procés d'enquestes via telemàtica. D'questa manera, es dirigeix a tres segments concrets: persones amb explotacions agràries o que busquen terres per a treballar-la o ampliar la seua producció; propietari de terra que volen llogar-la; i comerços, restaurants i consumidors interessats a tindre accés a productes locals a través de la futura plataforma de comercialització.

Te puede interesar

Lo más visto

jornades8

Blocaus del Camí del Castell

Redacció
Cultura 28 de diciembre de 2020

Almenara.80 persones han participat en les jornades de portes obertes que s'han realitzat durant els dos últims caps de setmana.

Newsletter