Ximo Puig anuncia l'aprovació d'un decret llei per a plantes d'energies renovables

Amb la nova normativa es preveu que els tràmits puguen arribar a reduir-se en un any per a augmentar la capacitat energètica renovable en la Comunitat

General 04 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Ximopuig_NoticiaAmpliada_NoticiaAmpliada

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que el pròxim Ple del Consell aprovarà un decret llei de mesures urgents per a l'impuls de l'aprofitament de les energies renovables en la Comunitat Valenciana mitjançant l'establiment de noves instal·lacions de producció d'energia elèctrica de tecnologia fotovoltaica i eòlica com a resposta a l'emergència climàtica.

Aquest decret, que simplificarà els procediments administratius i eliminarà traves burocràtiques per a desenvolupar instal·lacions d'energies renovables, ha sigut elaborat conjuntament per les conselleries d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Segons el president, el text legal, que garantirà la seguretat jurídica, ambiental i territorial, s'aprovarà «per a agilitar al màxim tot el procès per a la instal·lació d'energies renovables en la Comunitat Valenciana». En aquest sentit es preveu que amb la nova normativa es puga arribar a reduir el temps de tramitació en un any, la qual cosa suposarà un avanç per a comptar amb una major capacitat energètica renovable en la Comunitat Valenciana, d'acord amb els objectius 2030 de la Unió Europea.

«Intentarem facilitar un escenari de caràcter administratiu que impulse la instal·lació de parcs eòlics i parc fotovoltaics en tota la Comunitat», ha explicat Puig.

El cap del Consell, que ha realitzat aquestes declaracions després de la seua visita al parc eòlic de Cofrents, ha assegurat que la Comunitat Valenciana tindrà capacitat d'autoproveir-se d'energia «només amb energies renovables» en aquesta dècada.

En l'actualitat, a més d'importants projectes de fotovoltaica en tramitació, hi ha 36 parcs eòlics en funcionament amb una capacitat de generació 1.263 MW i hi ha sol·licitats altres 32, que afegirien altres 1.400 MW. D'aquests últims, 22 (785 MW) es troben en un estat de gestió avançat.

En la seua visita al parc de Cofrents el president de la Generalitat ha destacat la importància de la inversió realitzada per la companyia en un sector especialment important per al desenvolupament futur de la Comunitat Valenciana com és el de les energies renovables.

El parc eòlic de Cofrents, és el primer que es posa en marxa en la Comunitat des de 2012 i ha suposat una inversió de 53 milions d'euros per part de Elecnor, l'empresa adjudicatària del projecte emmarcat en el Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana.

Així, en el nou parc s'han instal·lat 13 aerogeneradors de 3,83 megavats (MW), que sumen una potència total de 50 MW i que generaran una producció anual de 155.000 MWh d'energia elèctrica, equivalent al consum elèctric de 43.000 famílies.

La instal·lació d'aquest parc, la construcció del qual ha generat unes 300 ocupacions directes i més 600 d'indirectes i que evitarà l'emissió de 66.000 tones de CO2 a l'atmosfera, permetrà a la Comunitat Valenciana ingressar anualment uns 400.000 euros procedents d'impostos i contribucions al Fons de Compensació del Pla Eòlic.

Te puede interesar
Lo más visto