Rafa Simó serà el nou president de l'Autoritat Portuària de Castelló

Ximo Puig considera a Simó la persona més indicada per a assumir el càrrec

General 05 de agosto de 2020 REDACCIÓ
1307075_1

El tinent d'alcalde del Grau i regidor d'Ordenació del Territori, Patrimoni i Contractació de l'Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, és el triat per a presidir l'Autoritat Portuària de la capital de la Plana. Rellevarà a Francisco Toledo, que en el mes de febrer passat va ser nomenat president de Ports de l'Estat.

El president de la Generalitat valenciana va comunicar la decisió a l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, dilluns passat durant la trobada celebrada en el Palau de la Generalitat, amb motiu de la signatura del pacte institucional per a la reconstrucció. El nomenament oficial tindrà lloc el divendres en el ple del Consell.

Puig considera que Simó «és la persona ideal per a aprofundir les relacions entre la ciutat i el port», i valora el treball de l'edil en el desbloqueig del Pla General. «Ningú millor que ell ha participat en la redacció» d'aquest. A més de la seua formació, Puig destaca el seu coneixement del districte marítim i el seu arrelament al Grau de Castelló, on Simó exerceix també de tinent d'alcalde.

En el port, Simó tractarà de continuar la bona labor realitzada durant els últims anys per l'equip de Francisco Toledo. El port de Castelló ha sigut un dels que menys ha patit la crisi provocada per la pandèmia del covid-19. Recentment, el president de l'Organisme Públic Ports de l'Estat va destacar la fortalesa de PortCastelló, en ser un dels recintes que menys descens de trànsit ha patit, un 4,3%, enfront del 10% del total del sistema portuari.

Un dels reptes pròxims de Rafa Simó serà el pla ferroviari de PortCastelló, que contempla tres infraestructures productives planificades per al port de Castelló, com la connexió interna entre les dues dàrsenes, l'accés sud ferroviari i l'estació intermodal. L'Autoritat Portuària de Castelló, conjuntament amb Ports de l'Estat, ha de definir ara un nou calendari d'actuacions després dels retards en el projecte provocats per la crisi sanitària del coronavirus.

Simó va tornar ahir d'unes breus vacances a Eivissa, avançant el viatge de tornada per a preparar com més prompte millor la incorporació al seu nou càrrec. La seua eixida obligarà, de manera col·lateral, a remodelar les regidories socialistes a l'Ajuntament de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto